Confortul locuintei

Confortul unei locuinte cu aer conditionat

Astazi incerc sa va zic cate ceva despre confortul din locuinta atunci cand ai un aparat de aer conditionat ca cel de aici.
Incep asadar, prin a va da un exemplu concret:

In primul rand pornesc de la premiza ca aveti un aparat de aer conditionat si ii stiti puterea. Teoretic iti cumperi acel aparat care se potriveste camerei. Daca puterea lui este mai mare, atunci ai o problema.

Acum care ar fi totusi criteriile de la care trebuie pornit cand achizitionam un aparat de aer conditionat:

1. Aparatul de aer conditionat este o investitie pe termen lung. Asadar, pretul nu ar trebui sa fie un criteriu in alegerea pe care o vom face…

2. Eu consider ca un aparat de aer conditionat trebuie sa aiba un aspect placut! Nu ca ar fi ceva in neregula cu cele viu colorate, dar trebuie sa ne gandim ca el va fi montat in camera….Trebuie, deci sa fie estetic…

3. Puterea lui, atentie mare. NU cumparati unul foarte mare daca ai o camera mica si, nici invers. In primul caz dau exemplul unei amice, care are un aparat de aer conditionat mare, mult prea mare pentru camera sa, si din acest motiv nu poate sta in permanenta cu ele pornit. Invers situatia e la fel: ala consuma mai mult sa faca racoare intr-o camera mare.

4. Nu-l folositi iarna, nu este rentabil. Din acest motiv nu-l cumparati dupa criteriul cat de bine incalzeste. Pentru incalzirea locuintei s-au inventat centralele termice, sunt mai rentabile din punct de vedere economic.

5. Marcile! O chestie pe care eu am observat-o de ceva vreme!!! Marca unui produs nu “tine de cald”. Sunt produse de firma foarte cunoscute pe care le-am avut si care nu au tinut mult…si, sunt produse ale unor firme mai putin cunoscute de care me folosesc si azi…Asadar, nu faceti aceasta greseala. Iau acel produs ca-i firma mare si cunoscuta…

Legat de ceea ce am zis mai sus, se zice ca pe fiecare domeniu exista marci speciale.

Pe vremuri, la telefoane, exemplul: era Nokia. Acum am dubii ca ar fi. La aparatele de aer conditionat sunt firme speciale, pe alea trebuie sa le alegeti.

Asadar, va spun ca nu-s cel mai mare specialist, dar va pot invita sa aruncati un ochi la acest aparat de: aer conditionat daikin sau la apartul de: aer conditionat fujitsu…si, va mai zic ca, in final decizia va apartine.
Hai, s-aveti o zi racoroasa!

Advertisements

6 thoughts on “Confortul locuintei

  1. …pretul nu ar trebui sa fie principalul criteriu. E si el important, avem sau nu avem bani pentru el, insa o economie de cateva sute de lei s-ar putea sa nu fie utila pe termen lung.

  2. Nu stiu daca in alte tari (“alte culturi) este asa, dar la noi a avea (a beneficia de) aer conditionat este un lux. Un lux pe care nu toti si-l permit si pe care nu toti il merita. Sa va dau cateva exemple:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s