Este simpla viata cand esti tanar…

Ce simpla este viata atunci cand suntem tineri! Suntem deschisi, sinceri, facem ce ne place, mancam cand ne este foame, dormim cand ne este somn, bem apa cand ne este sete. Ne plac oamenii veseli, care zambesc si ii evitam pe cei care sunt suparati sau incruntati.

Apoi, ce masura ce devenim adulti, ne transformam parca in roboti. Ni se sterge zambetul de pe chip, ne pierdem veselia, suntem seriosi si incruntati mai tot timpul si uitam sa ne bucuram de viata.

Ne lasam prinsi in iluziile pe care ni le dicteaza cei din jurul nostru si ne pierdem pe noi insine. Facem ce ni spune, facem ce “trebuie”, parca suntem programati de cineva care detine telecomanda vietii noastre. Dormim cand trebuie, mancam cand trebuie si facem tot felul de lucruri pentru ca “trebuie”.

In mintea si un sufletul nostru apar tot felul de goluri pe care le umplem cu mancare, alcool, droguri sau medicamente. Ne incarceram in inchisori din ce in ce mai stramte si mai restrictive, insa ne hranim cu iluzii, ne autoamagim ca sa putem continua sa traim si alergam prin viata fara ca sa ne mai putem bucura de ea.

Ne refugiem in munca sau in socializare excesiva, cautam tot felul de activitati ca sa fugim de conflictele nerezolvate de acasa. Suntem din ce in ce mai putin autentici si sinceri, ne mintim pe noi insine si pe ceilalti si traim apasati de povara unei vieti traite in dezacord cu noi insine.

Cautam solutii de moment ca sa putem merge inainte, ne facem rau noua insine si celorlalti pentru ca e normal, “asa face toata lumea” si ne pierdem umanitatea pe parcurs.

Viata nu ne-a fost data ca o transformam intr-o lupta in care mai tot timpul avem de pierdut, atat noi cat si ceilalti.

Viata ne-a fost data ca sa ne bucuram de ea, sa traim autentic si in acord cu noi insine, sa ne cautam reteta fericirii personale si sa o implementam in existenta noastra.

Iti place lumea in care traiesti? Iti place ceea ce vezi la cei din jurul tau, iti plac vietile lor? Iti place cum traiesti tu de cand asculti de ceilalti?
Cauta-ti adevarul propriu, traieste in acord cu el si lasa deoparte toate iluziile pe care ti le-au servit altii. Nu trebuie sa faci nimic din ceea ce nu-ti place si mai ales nu ai de ce sa urmezi calea altora, deoarece aceste variante de a ne trai viata au scris scenariul de mai sus.

Opreste-te putin din valtoarea vietii tale zilnice si intreaba-te: cum as vrea sa arate viata mea pentru ca sa pot sa traiesc fericit si implinit? Si fa schimbarile necesare, nu este niciodata prea tarziu!

Advertisements

One thought on “Este simpla viata cand esti tanar…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s