Patrunjelul

Patrunjelul- aceasta planta extrem de folosita in lumea gastronomica, poseda importante calitati terapeutice.

Folosirea sa combinata si in cantitati mari favorizeaza o buna digestie, purifica sangele si exercita o actiune diuretica importanta.

Sub forma de concentrat, impreuna cu alte legume, ajuta la stabilirea solaninei in sange, atat de necesara si in actiunea anti-alcool.

Concentrat de patrunjel

Mod de preparare: Se spala sub un jet de apa rece 500 de grame de patrunjel proaspat si sanatos. Dupa ce il vom usca, il punem intr-un recipient din sticla sau din ceramica, adaugand 20 cmc de otet din vin si 10 grame de sare de bucaterie.

Il vom lasa apoi la macerat pana a doua zi, cand vom mesteca aceasta compozitie sau o vom presa pana cand vom obtine o crema. Odata incheiat acest proces il vom pune in sita si il vom pasa cu o presiune mare astfel incat sa iasa tot lichidul din frunze. Adaugam 50 cmc de apa, emulsionam toata compozitia cat mai bine intr-o sticla inchisa ermetic.

 

Asa vom obtine concentratul de patrunjel, pe care il putem folosi la mancare…

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s