US Open. Turul al doilea

La Us Open, dupa infrangerile pe linie suferite de jucatoarele noastre in turul doi, Simona Halep, a doua favorita a turneului, a ramas singura reprezentanta a noastra la ultimul turneu de Grand Slam al anului 2014.

Sorana Cîrstea i-a dat o replica puternica tinerei din Canada, care a ajuns pana in semifinale la Australian Open si la Roland Garros, jucand finala la Wimbledon.

Canadinaca s-a impus inprimul set cu 6-2, dar romanca noastra, ajunsa abia pe locul 80 in lume, a reușit sa revina spectaculos si sa impinga meciul in setul ”decisiv”, dupa un ultim set decis la tie-break: scor 7-4 pentru Sorana.

Eugenie Bouchard, a saptea favorita, si-a revenit la jocul obisnuit,a fost mai precisa in executii si a obtinut victoria cu 6-4. Meciul a durat doua ore si 20 de minute de joc.

In turul doi au mai pierdut si celelalte jucatoare ale noastre Monica Niculescu, Irina Begu si Alexandra Dulgheru.

Astfel, SIMON HALEP, ramane singura jucatoare a noastra prezenta in turul 3, ea, va continua de una singura aventura la New York. In aceasta seara, după ora 20.00, constanteanca isi va incrucisa racheta cu croata Mirjana Lucici-Baroni.

Venită din calificari, tenismena ex-iugoslava a trecut de Garbine Muguruza, o jucatoare iberica talentata, si de israelianca Shahar Peer. Cea mai buna performanta a carierei lui Mirjanei (32 de ani) este o semifinala disputata la Wimbledon in anul 1999, cand finala a fost castigata de americanca Lindsay Davenport in fata nemtoaicei Steffi Graf.

Daca se impune, Simona Halep o va intani pe invingatoarea dintre Sara Errani si Venus Williams.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s