IAR Brasov va produce Super Puma!

IAR Brasov, singurul producator roman din domeniul aviatiei, ramas in aceasta piata, a semnat astazi un memorandum de intelegere cu cei de la mult mai cunoscuta companie AIRBUS Helicopters pentru productia, in Romania a elicopterelor Super Puma.

Prin acest acord se va realiza dezvoltarea pe piata din România a industria de aviatie. De asemenea, acest parteneriat va aduce si noi locuri de munca, o dezvoltarea a pietei de export si nu in ultimul rand va crea taxe si impozite la bugetul statului si cel local Astfel, in anul 2015 se va deschide linia de productie pentru elicopterele Super Puma, iar din 2016 va zbura prima aeronava de acest tip produsa in fabrica de la Ghimbav.

Trebuie amintit faptul ca la Ghimbav, o fabrica cu traditie in industria de aviatei, au fost produse multi ani, elicopterele Puma…cel din care deriva Super Puma!

Prezent la acest eveniment, primul-ministru Victor Ponta a reamintit ca România detine deja de la compania Airbus, 8 elicoptere EC185 pentru SMURD si s-a aratat convins ca ministere precum cel de Interne si cel al Apararii vor beneficia de pe urma propiectului Super Puma MK1.

Advertisements

One thought on “IAR Brasov va produce Super Puma!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s