Lumea e in schimbare

Lumea este in continua schimbare si o data cu ea este necesar sa ne schimbam si noi.

Supravietuirea este data de adaptarea la o lume dinamica, in continua schimbare. De-a lungul vietii tale, mai ales in perioada in care traim, este necesar sa fii atent la ceea ce se intampla in jurul tau si sa fii capabil sa te adaptezi la ceea ce vezi.

Conservatorismul, atasarea de trecut, in special fata de credintele – modalitatile de gandire si de viziune asupra lumii, nu mai sunt compatibile cu societatea in care traim. Nu spun nici ca este bine, nici ca este rau, ci ca aceasta este realitatea.

Intalnesc oameni care sunt tributari trecutului, modalitatii in care se gandea si se traia in alta epoca, refuza noul, iar consecinta este ca sunt nefericiti, nu se regasesc, sunt frustrati sau deprimati. Si nu ma refer doar la oamenii care au depasit 60-70 ani si care traiesc in trecut, spunand cu nostalgie “pe vremea mea…”

Sunt multe persoane asupra carora parintii au avut si au o influenta majora, desi au atins de mult varsta maturitatii biologice, care nu reusesc sa-si faca prieteni, sa se adapteze la locul la munca sau sa aiba o relatie functionala. Au o anumita naivitate, pe care nu cauta sa o depaseasca, ci isi pun mana la ochi atunci cand vad ceva care contravine ideilor rigide si preconcepute din mintea lor.

Traim in 2014, fie ca ne place, fie ca nu. Nu putem sa ne luptam cu vremurile, sa ne opunem cursului firesc al vietii, ci este mult mai util sa ne investim energia in a fi flexibili si a ne adapta la realitatea de acum si sa continuam sa facem asta pana in momentul in care vom parasi aceasta lume.

Supravietuirea apartine celor care se adapteaza cel mai bine la mediul in care traiesc. Daca nu te adaptezi, esti scos din “joc”, asa ca… alege intelept!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s