Sa iubesti pana la capat

‘                                                  “A iubi pana la capat”
Existenta noastra este mult afectata de incapacitatea omului de a iubi ”pana la capat”, numita conventional ”instabilitate in dragoste”. Majoritatea relatiilor de prietenie, de familie si chiar relatia de credinta cu Dumnezeu sunt tulburate, la un moment dat, de un gest de tradare, de infidelitate, abandon, lasitate sau de egoism. Asa se stinge bucuria vietii si, pentru foarte multi, relatiile se rup inainte de a descoperi farmecul iubirii stabile pe terman lung.
Constienti sau nu de aceasta slabiciune umana, incercam adesea sa intarim relatiile noastre prin hotarari personale, exprimate sub forma de angajamente, de declaratii publice sau de juraminte oficiale. Dar, in ciuda tuturor acestor metode, cele mai multe prietenii continua sa se destrama, foarte multe familii sfarsesc prin divort, iar loialitatea crestinilor fata de Dumnezeu lasa de dorit!
Atat timp cat exista incertitudini sau indoieli in relatie, capacitatea noastra de dariure este partiala, asa cum afirma si Seneca; ”Prietenia sfarseste acolo unde incepe neincrederea”.
Ce se intampla in realitate? Este imposibil sa avem relatii stabile, bazate pe intelegere, iubire, respect, sau lipseste ceva esential in viata noastra?

PS.      Dacă doreste cineva dintre voi să participe, in fiecare zi de luni ,publicati pe blogul vostru , un articol (video,text,imagini) si impartasiti-l cu noi, inscriindu-l: pe acest blog

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s