Magazinul de sanitare

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu intotdeauna am avut probleme cand a fost vorba de alegeri. Fie ca era vorba de o pereche de pantofi, de o rochie sau o fusta, un barbat sau, de ce nu, un candidat la presedintie, ales altfel decat pe criterii de moaca sau costum de fite.
Cum sa fie usor cu hainele, de exemplu? Intri intr-un mall unde majoritatea chestiilor ca lumea sunt facute pentru…altii, iar tie iti raman cele cateva chestii fie lalai, fie anoste, fie prea…mici!
Pantofii, frumosi, eleganti, din materiale bune, au intotdeauna alte numere decat numarul tau, care nu ai fost si nu vei fi niciodata o Cenusareasa. Dar trebuie sa te incalti si tu si atunci ce sa alegi din facaturile cu iz de incaltaminte de unica folosinta? Pantofii verzi si patratosi cu tocuri de cuzinet sau escarpenii aia ca niste barci?
In toamna anului trecut, am dat si eu navala in strainatate. Vedeam Italia pentru prima data si in mintea mea, la capitolul cumparaturi, ma astepta paradisul care in tara ma cam ocolise. Vedeam ca prin vis raioane intregi de marfuri de cea mai buna calitate, la preturi, cum altfel decat convenabile, care ma asteptau pe mine, cumparatorul crizat din Romania.
Stupoarea mea a fost mare caci, dincolo de istorie si urmele ei prezente la fiecare pas, tara asta chiar fusese realmente invadata de natia galbena. Peste tot, la tot pasul si in fiecare coltisor, un chinez are pravalie unde vinde te miri ce, made, evident in…tara lor!!!
Sigur ca marfa vinduta de ei acasa e una si cu totul alta pe teritorii straine. Aici capata preturi la care nu te astepti sa gasesti o marfa altfel lipsita de orice virtute. Si asa, o geanta din piele de…carton iti este vanduta pe post de geanta de piele la un pret rostit de vanzator cu un tupeu care te ingheata. Si daca comentezi, risti sa primesti si o admonestare pe masura nepriceperii tale de cumparator de doi bani care esti!
Aventura italiana s-a terminat prost, cu o deceptie cat casa si sperantele ciuruite ca panza unui velier prins de muson in Oceanul Indian. Nu-i nimic, pentru ca tot acasa e mai bine, mi-am zis. Si sigur ca a fost mai bine caci intre timp, acasa se produse o ditamai inundatia, fiindca una din tevile de alimentare cedase si …gata dezastrul.
Si, cum a zis meseriasul, daca tot inlocuim tevile, nu ar fi bine sa inlocuim si cada? Ca e veche si arata rau si nu prea mai da bine in peisaj. Pentru ca e mai usor sa mergi pe recomandari, am optat pentru o cabina dus 80×80 , aleasa de la Magazinul de Sanitare. Marfa de import, facuta bine, durabila, dupa cum se si vedea, aspectuoasa fara indoiala. Pretul, accesibil pentru cele mai multe buzunare. Garantata de producator zece ani. Ce sa vrei mai mult de atat??

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s