Lucruri simple sunt de’ajuns

Suntem inconjurati de lucruri simple … viata noastra, este un conglomerat de lucruri simple … pe care,  incetul cu incetul, cotidianul nostru, din ce in ce mai aglomerat, ne face sa le trecem, din pacate, cu vederea … considerandu-le nu doar ceva normal, ci de-a dreptul banal!
E uimitor cate lucruri simple ii unesc pe oameni, de cat de putin este nevoie pentru a ne bucura de ceva si cat de mult poate insemna acel putin.
Ne straduim sa ne apropiem prin gesturi si actiuni exagerate, prea gandite si prea planuite si uneori avem parte de cel mai mic si mai simplu lucru care ne face sa descoperim cat de fericiti putem fi. Punem atata pret pe lucruri si ignoram atat de mult oamenii.
Ai avut vreodata curiozitatea de a-ti inventaria placerile? Acele zile, gesturi sau intamplari bune care te scot din timp si te fac sa spui „da, viata merita traita“. Greseala noastra este ca niciodata nu ne pricepem sa ne uitam in jurul nostru. Ni se pare ca daca fericirea exista, ea trebuie sa fie inaccesibila sau, oricum, foarte greu de atins, dincolo de orizonturile noastre.
In general, stim mai bine ce nu ne place, ce ne irita, ne calca pe nervi, ce ne scoate din minti si din pepeni… Asta, pentru ca neplacerile ne fac sa le inventariem, ca sa le evitam. Dar stim oare si ce ne place cu adevarat? Cafeaua calda si aromata intr-o dimineata alaturi de celcei dragi. Cainele sau motanul care vine si se aseaza mereu la picioare, irezistibil, cand esti mai nervos. Un prieten „calmant“, aproape terapeutic.
Sau poate felia de tort de bezea, dupa o luna de dieta. Stim oare sa „gustam“ cu adevarat din toate acestea? Sa le simtim inten­sitatea, efectul linistitor? Pla­ce­rea si bucuria de a trai sunt, intr-o anumita masura, rodul unei autoeducatii. A deveni tot mai constient de frumusetea unui copac toamna sau sa citesti o carte, nu te scoate din depresie, dar te poate insenina un pic. Sa poti contempla fara graba e ceva. Sa te bucuri de lucrurile simple e aproape o garantie a fericirii.
Traim zi de zi cu senzatia ca marile eforturi si sacrificii aduc fericirea, dar, adeseori, constatam cu surprindere ca micile bucurii de zi cu zi, sunt cele care ne lumineaza chipul. Lucrurile minunate nu vin intotdeauna din realizari marete, ci din lucruri simple ce par insignifiante la prima vedere dar care fac intreaga diferenta.

Tie ce iti place sa faci? Te definesc acele mici indeletniciri care le faci zi de zi?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s