Bucurestiul gazda la Euro 2020

Comitetul UEFA a desemnat Bucurestiul drept una dintre capitalele europene unde se vor desfasura meciuri din CAMPIONATUL EUROPEAN DE FOTBAL 2020. Primim cu bucurie aceasta veste. Sper sa se faca tot ceea ce este posibil pentru ca Bucurestiul sa fie o gazda buna. Am demonstrat ca putem in anul 2012, cand Bucurestiul a gazduit FINALA UEFA EUROPA LEAGUE.
Cand Arena Nationala a intrat in randul marilor stadioane, s-a adaugat un punct extrem de important in panelul de simboluri legate de identitatea Bucurestiului. Iar Finala UEFA 2012 a demonstrat cat de benefica este o astfel de actiune pentru oras. Vorbesc atat din punct de vedere economic, cat si pentru promovarea internationala.
S-a promis atunci ca vor fi edificate si alte facilitati sportive in zona pana cand intreg complexul Lia Manoliu va fi reabilitat. Dupa cum se stie sunt deja demarate pregatitirile pentru lucrarile la noua sala polivalenta si la patinoar, iar Academia de tenis este aproape gata!
Toate acestea deschid drumul Bucurestiului spre o categorie noua de evenimente. Dupa UEFA 2012 ajungem sa gazduim si o parte dintr-un Campionat European. Acest lucru inseamna ca suntem deja bine reprezentati in calendarul manifestarilor sportive de interes major si ca incepem sa ocupam o pozitie consacrata in acest domeniu.
Cand in anul 2008 se vorbea despre strategia Bucurestiului, se aducea in discutie cateva tinte pe care si le-au propus edili. Bucurestiul trebuie sa ajunga o Capitala de succes, oras poarta, un nucleu metropolitan puternic cu o structura echilibrata si dinamica de activitati. Avem o comunitate educata care se dovedeste si, s-a construit o identitate urbana puternica, iar acum suntem recunoscuti la nivel international!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s