Pompe cu tocator pentru o locuinta

Nu stiu voi, dar eu intotdeauna am intampinat probleme cand a fost vorba de alimentarea cu apa a locuintei. Fie ca era vorba de iarna sau vara, alimentarea cu apa lasa de dorit. Si, pentru ca ghinionul meu sa fie complect , atunci cand ploua torential. si in ultimii ani s-a intamplat destul de des, am probleme si cu canalizarea. Refuleaza!
Cum sa fie usor sa locuiesti intr-o casa in mediul urban cu asemenea probleme? Cand iti e lume mai draga ramai fara apa sau cand ploua ceva mai mult refuleaza canalizarea.
Navigand pe internet decis sa-mi rezolv odata pentru totdeauna aceasta problema, pe conyt propriu si sa nu mai apelez la primarie si la cei de la apa canal, descoperit un site: shop-instal, vedeti si voi mai multe informatii in acest link , care comercializeaza solutii pentru problemele mele, si, posibil a multora dintre cetateni minunatei noastre tari.

Ma gandesc ca o pompa cu tocator ar fi buna pentru instalatia mea care cuprinde: masina de spalat, vas wc, ghiuvete in bucatarie si la toaleta…Am descoperit de asemenea tot felul de pompe ce pot fi utilizate la alimentarea cu apa potabila…Dar, urgenta numarul 1 este o pompa cu tocator…
Acum, pentru necunoscatori sa zic cate ceva despre ele:

Pompele submersibile cu tocator.

Exista mai multe modele, desigur: sunt pompele submersibile cu tocator pentru cabina de dus, pentru vasul de wc. de la toaleta, pentru masina de spalat rufe sau vasele. Daca nu aveati cunostinte despre ele, acum ati aflat de la mine:).
O sa va spun cateva cuvinte de avantajele acestor pompe cu tocator:

1. Pot fi conectate ata la toaleta, cat si la masina de spalat, chiuveta sau alte componente ale unei instalatii sanitare din locuinta.
2. Un alt avantaj ar fi ca pot fi montate la o baie deja construita daca locuinta dispune de un subsol. Daca nu aveti, atunci e o problema.
3. Are un filtru din carbon.

Principalul rol al pompei cu tocator este de a evacua apa murdara dintr-un rezervor, dar nu inaintea de a marunti corpurile solide pentru a nu produce blocarea turbinei la pompa. Apele uzate ce se deverseaza in canalizare contine de multe ori sfori, pungi, carpe, hartie, etc. De multe habar n-avem ce chestii se pot arunca in vasele de wc.
Daca ar exista pompe cu tocator sistemele de canalizare nu ar mai refula. Ceea ce va spuneam eu la inceputul articolului ca patesc atunci cand cantitaile de apa din ploaie sunt mai mari.

Sper, intr-un final, sa gasesc si o solutie pentru alimentarea cu apa!! Ma gandesc sa imi sap un put( nu eu, ci o firma specializata), in care dupa aceea sa pot monta o pompa care sa-mi asigure necesarul de apa…Stiu, ca este posibil pentru ca am vecini care si-au realizat asa ceva…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s