Minunea de la Blăgești

O cârciumă din localitatea băcăuană Blăgești s-a transformat în bibliotecă publică. Noul sediu al Bibliotecii „Ion Creangă” din Blăgești a fost recompartimentat, renovat și transformat din cârciumă cu sprijinul voluntar al întregii comunității, spun jurnaliștii de la Deșteptarea Bacău.

Fondul de carte este compus din peste zece mii de volume și a fost îmbogățit în ultimele săptămânii prin donații importante.

„Suntem bucuroși că noul sediu este în centrul localității, unde suntem vizibili. Sunt mulți cei care ne călcau pragul și până acum, dar de acum cu siguranță că vor fi și mai mulți”, a declarat bibliotecara Elena Munteanu, citată de desteptarea.ro.

Școala din sufragerie

O știre din același registru a venit în urmă cu aproximativ două săptămâni din Suceava. Pentru că autoritățile nu au reușit să renoveze școala din cătunul Dârmoxa din Suceva o învățătoare a decis să-și transforme sufrageria în sală de clasă.

În fiecare dimineață, cele patru fetițe merg acasă la învățătoare pentru a învăța. În acest cătun, de la anul, alți 11 copii vor merge la școală.

Soțul învățătoarei nu mai are încredere în faptul că autoritățile vor face reparații la școală și a început deja să ridice o anexă lângă casă, care să devină clasă.

Sursa: yahonews.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s