Omul se teme de schimbare

Omului ii este teama de schimbare si ii este frica de necunoscut. Cea mai buna metoda de a ne invinge temerile este sa le confruntam, sa ne punem in acele situatii care ne sperie si sa le depasim.

Din pacate insa, multi oameni aleg iluzia sigurantei oferita de o viata monotona, in care nu incearca nimic nou ci se limiteaza doar la ceea ce le este cunoscut. Astfel, prefera sa traiasca in adevarate inchisori, la care le intaresc zidurile in fiecare zi, repetand acelasi scenariu de viata. Timpul trece si pentru ca de fiecare data aleg calea cunoscuta, in loc sa se imbogateasca cu experiente, lectii de viata si intelepciune practica si teoretica, devin din ce in ce mai saraci si mai tematori.

Cu cat mai mult timp petrec in “inchisoare” cu atat mai frica le va fi de orice este in exteriorul ei. Cata libertate si satisfactie poti sa simti, facand toata viata ta aceleasi lucruri? Cat de multe poti sa inveti despre tine si despre viata daca tu nu-ti dai voie de fapt sa traiesti?

Stii ca se vorbeste despre acei oameni care au “scoala vietii” si despre faptul ca intelepciunea vine odata cu experienta si asa si este. Nu conteaza cati ani ai, ci prin cate lucruri ai trecut si cate lectii ai invatat. Degeaba ai 40, 50, 60 de ani sau mai mult, daca toata viata ta ai trait in inchisoare si nu ti-ai dat voie sa experimentezi, de fapt sa traiesti cu adevarat.

Intelepciunea nu vine odata cu varsta, ci odata cu experienta. Un om care a trecut prin multe nu se mai teme, ci are incredere in sine pentru ca stie ca poate sa depaseasca orice ii va aduce viata in cale. Un om care face ce a facut dintotdeauna este temator si ii este frica sa TRAIASCA cu adevarat.

Viata este un dar minunat care ne-a fost dat ca sa traim, sa experimentam si sa invatam. Iar tu ce faci cu viata ta? Te limitezi doar la ceea ce cunosti, nu te expui la experiente noi pentru ca ti-e frica, faci ce face toata lumea – asa cum te-a invatat familia si cei din jurul tau – si stradania ta constanta este sa cauti siguranta?

Si acei oameni care traiesc in inchisoare sunt intr-o relativa siguranta. Au un adapost, primesc mancare in fiecare zi, insa nu au deloc libertate de miscare. Oare nu arata si viata ta intr-un mod similar, doar ca zidurile inchisorii sunt mai flexibile putin?

Tu adaugi viata zilelor tale sau zile vietii tale? Atunci cand vei ajunge la sfarsitul vietii crezi ca te vei simti implinit ca ai repetat acelasi tipar in fiecare zi? Oare nu ar fi mai bine pentru tine sa actionezi, sa acumulezi experiente si intelepciune, iar la sfarsit, atunci cand tragi linia, sa poti spune “am avut o viata plina, a fost o cursa extraordinara si acum plec impacat ca am TRAIT si am facut tot ce mi-am dorit”?

TRAIESTE, ACTIONEAZA, EXPERIMENTEAZA pentru ca vei lua cu tine doar ceea ce ai trait… amintiri sau regrete, este timpul sa alegi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s