Supe- Creme

Supe-Creme

Supele-creme au la baza un pireu de legume, legat cu un sos alb, sau numai amestecat cu smantana si galbenus de ou. Pentru persoanele care tin regim se poate suprima galbenusul.

1. Supa- crema de cartofi si praz

Ingrediente
o jumatate de kg- praz
o jumatate kg de cartofi
50 g de unt
50 g cascaval ras
1 lingurita de sare
crutoane

Mod de preparare:

Se curata legumele, se spala, se taie bucatele- la praz se taie numai partea alba- se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa si sare. Dupa ce legumele au fiert, se trec prin sita, se adauga untul si cascavalul ras si se dau intr-un clocot. Supa se serveste cu crutoane.

2. Supa crema de conopida

Ingrediente

o conopida potrivita
50 g de unt
200 g de smantana
doua galbenusuri
o lingurita de faina
o lingurita de sare
Mod de preparare:

Se fierbe conopida desfacuta in buchetele intr-un litru de apa, in care s-a adaugat faina inmuiata cu apa rece. Dupa ce a fiert, se trece prin sita. Se aduga untul, smantana si galbenusurile. Se potriveste de sare si se serveste imediat, deoarece daca sta isi va schimba culoarea.

Spor la gatit!

2 thoughts on “Supe- Creme

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s