Supe-Creme
Supele-creme au la baza un pireu de legume, legat cu un sos alb, sau numai amestecat cu smantana si galbenus de ou. Pentru persoanele care tin regim se poate suprima galbenusul.
1. Supa- crema de cartofi si praz
Ingrediente
o jumatate de kg- praz
o jumatate kg de cartofi
50 g de unt
50 g cascaval ras
1 lingurita de sare
crutoane
Mod de preparare:
Se curata legumele, se spala, se taie bucatele- la praz se taie numai partea alba- se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa si sare. Dupa ce legumele au fiert, se trec prin sita, se adauga untul si cascavalul ras si se dau intr-un clocot. Supa se serveste cu crutoane.
2. Supa crema de conopida
Ingrediente
o conopida potrivita
50 g de unt
200 g de smantana
doua galbenusuri
o lingurita de faina
o lingurita de sare
Mod de preparare:
Se fierbe conopida desfacuta in buchetele intr-un litru de apa, in care s-a adaugat faina inmuiata cu apa rece. Dupa ce a fiert, se trece prin sita. Se aduga untul, smantana si galbenusurile. Se potriveste de sare si se serveste imediat, deoarece daca sta isi va schimba culoarea.
Spor la gatit!
Nu prea suntem fani super creme..dar mie imi plac, celui mic nu! O zi faina!
celui mic ar cam …dar …O zi faina ! :))