Singurul moment care exista este ACUM

Astazi, vreau sa va spun ca: Singurul moment care exista este ACUM,  este clipa prezenta.
Trecutul este amintire, iar viitorul este doar o proiectie mentala.
Trecutul nu il mai putem  schimba, ci putem doar sa-l acceptam, sa-l integram si, apoi sa-l lasam acolo unde ii este locul. Nu are niciun sens sa-l tot readucem in prezent, gandindu-ne la el si la suferintele pe care le-am trait. Nu trebuie sa intunecam prezentul aducand in el fantomele trecutului. Trebuie sa realizam astazi o noua viata care sa ne bucure si, sa ne  constientizeze ca singura noastra putere este acum, in clipa prezenta, in aceasta clipa.
Viitorul depinde de ceea ce gandim si, ceea ce facem astazi. Ne cladim viitorul cu fiecare pas pe care il facem. Daca ne dorim ca viitorul sa arate ca in visurile noastre, trebuie sa fim atent la ceea ce facem astazi.
Succes, si voua!

 

2 Comments

  1. Eu aş spune că celebra expresie dintr-un poem a lui Horaţiu e doar o figură de stil… Carpe diem, trăieşte clipa… Sună frumos, dar parcă sunt tentat să spun că ACUM nu există… Prezentul, clipa prezentă, se “naşte” şi “moare” instantaneu, devenind ATUNCI, la timpul trecut… Cât despre viitor e totuşi atât de incert, încât nu se cade să ne facem vise, căci riscăm să fim invişi de o iluzie. Apropo, timpul trece ori noi trecem, EL (timpul) fiind mereu acelaşi, static cum ar veni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s