CĂTUŞELE AU LUAT FAŢA CANDIDAŢILOR

Gazduiesc de la altii: Andreea Munteanu

Dorin Cocoş, Pinalti, Nicolae Dumitru zis Nicu Niro şi fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, au fost aduşi legaţi în cătuşe, doi câte doi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă pe 30 de zile în dosarul Microsoft. Cei 4 sunt acuzaţi că ar fi cerut o şpagă de peste 25 de milioane de euro din care ar fi apucat să primească 15 milioane. Sunt acuzaţi de trafic de influenţă, spălare de bani şi luare de mită. Dacă pe Cocoş, Băsescu a încercat să-l descrie azi ca pe un trecător fără importanţă prin viaţa candidatei Elenei Udrea, despre Nicolae Dumitru a vorbit cu afecţiune, ca despre o bună cunoştinţă – Nicu Niro. Ar fi fost culmea să pretindă că nu-l cunoaşte pe cel care i-a sponsorizat şi partidele şi oamenii din ele. Imaginea celor patru foşti “grei” încătuşaţi este, fără îndoială, imaginea zilei şi o dovadă că, de multe ori în viaţă, prostia şi lăcomia se plătesc. Dacă nu din motive de justiţie corectă atunci sigur din motive de prieteni care te-au lăsat din braţe după ce le-ai devenit nefolositor.

Tot în cătuşe l-am văzut acum câteva ore şi pe Viorel Hrebenciuc, cel cunoscut ani de zile drept eminenţa cenuşie a PSD. A plecat din Bucureşti spre DNA Braşov convins că va fi reţinut ceea ce s-a şi întâmplat. Hrebenciuc spune că nu îi este frică şi că DNA nu e chiar aşa o sperietoare “dacă nu ai greşit prea mult”. Nu ştim cum evaluează Viorel Hrebenciuc greşelile, cert este că procurorii îl acuză de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare de bani şi cumpărare de influenţă în dosarul retrocedărilor.
Concluzia zilei a tras-o, fără să vrea, probabil, Ponta: “Mă bucur foarte mult că sunt anchete, avem pentru toate televiziunile”. Noi constatăm că e campania electorală în care cătuşele au luat complet faţa candidaţilor.

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s