Iluminat in stil glamour

Azi, m-am gandit sa atac un subiect nou. Stie cineva cum se ilumineza un spatiu? Cu toti avem acasa lampadare, lustre, veioze la care sunt montate becuri, care ne lumineza casa. Lucrurile aceste se schimba foarte rar, becurile fiind de fapt cele pe care le inlocuim.
Revin , la intrebarea de la inceputul articolului si va spun ca am ramas frumos impresionat atunci cand am pasit pentru prima data intr-un hotel de 5 stele. De ce, va veti intreba?  Pentru ca pe langa arhitectura moderna pe care am admirat-o cel mai mult mi-a placut sistemul de iluminare. Din ceea ce am inteles ulterior este vorba de un: iluminat in stil glamour.

Iluminarea in stilul glamour este iluminatul care se asociaza cu un trai de lux, este un stil care presupune mai intai de toate curaj si nonconformism, dar, mai cu seama, extravaganta. Avantajul acestui stil este faptul ca poate fi adaptat oricarui tip de amenajare decorativa a interiorului.

Pentru a realiza iluminatul unei locuinte noi apelam la un electrician care ne face instalatia electrica si, dupa gustul fiecaruia cumparam diferite obiecte de iluminat, in general lustre. Dar, cand vine vorba sa faci iluminatul unui hotel cum am vazut eu si, de care va spuneam ca am fost impresionat ai nevoie de designeri care sa-ti ofere solutiile cele mai bune pentru spatiile respective. Adica, iluminatul sa iti scoata in evidenta mobilierul din acel spatiu…
Cu siguranta multi dintre voi ati innoptat la diferite hoteluri prin tara sau ati intrat in divere spatii comerciale, dar nu v-ati gandit niciodata ca in spatele acelui iluminat fermecator, stau multe ore de munca, a unor oamenii care gandesc solutiile cele mai bune…solutii care sa scoata in evidenta arhitectura acelui imobil pe timp de noapte.

iluminat de hotel

Imaginea din holul hotelului, pe care am atasat-o spune mai mult decat o mie de cuvinte pe care le-as insera in acest articol.

Legat de chestiile astea, prin mediul online romanesc am vazut o aparitie spectaculoasa a celor de la atas.ro . Ei sunt cei care ofera solutii pentru iluminatul hotelurilor si a spatiilor comerciale avand designerii cu solutii pentru orice spatiu.

Din blogosfera romaneasca va doresc o zi ILUMINATA. 🙂

Advertisements

One thought on “Iluminat in stil glamour

  1. Bai, habar nu aveam….acum ca m-am documentat un pic mi-am dat seama ca am stat intr-un hotel Hiesta din Calarasi, care avea asa ceva!!! Era un hotel de patru stele

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s