Mitul padurii virgine

Conform  celor de la organizatia WWF Romania, am salvat padurile virgine si Rosia Montana. Acum, cateva lunii primesc e-mail-uri despre salvarea unor izvoare si alte scurgeri curate… doar ca eu stau si cuget la vremurile trecute sau aproape trecute, fiindca relationarea personala a omului cu timpul – trecut/prezent/viitor – nu este una rectilinie sau obligatorie. trăim un prezent continuu, conectati la un acelasi continuum temporal, fara de care am fi robotizati de la mama-natura. Doar ca, prinsi cu ale vietii de zi cu zi, nu avem ragazul sau obisnuinta de a-l accesa mereu, de a-l inelege, de a fi una cu vibratia (materna) a propriului timp. Cu spatiul (pe care-l consider un tipar patern) e mai simplu: un loc, o casa, o masa, o masina, precum si o femeie sau barbat, care, la randul lor au aceleasi probleme spatio-temporale. Cum, limba e materna, consider matricea timpului asemenea; cum, patria/patrimoniul sunt paterne, consider matricea spatiala, asemenea.

Revenind acum la subiect, una dintre marile probleme ale dezvoltarii masculinitatii o constituie pilozitatea feminina. Teama de hatis, teama de spatii ascunse intr-o efervescenta “vegetala” de par cret, indiferent de culoare – a creat in psihologia umana, teama de padurea virgina, de primul contact, de inceputul vietii sexuale. De aici, si temele obisnuite in povestile omenirii, inclusiv la noi, despre incercarile prin care trece Fat-Frumos, pana sa ajunga la castelul unde este inchisa Ileana Cosanzeana si anume: padurea de arama, padurea de ARGINT si padurea de aur… plus zmeișorii si gheonoaiele intalnite pe drum.

Intr-un final, printr-un efort mitologic, Eroul nostru Fat-Frumos, arunca buzduganul in poarta castelului, omoara zmeul cel mai zmeu dintre zmei, si o salveaza pe Ileana. Eventual, o salveaza de ea isasi sau crapa zidurile de protectie, odata cu rapirea castitatii fecioarei despletite, din centura cu care era inchisa sau, mai bine zis, incinsa iuhhh! Si, uite asa, eroul salveaza padurile virgine și o …. pe cea mai frumoasa femeie de pe pamanturile cunoscute lui-insusi…

Si-am încalecat pe-o sa, cu motor, de data asta si v-am spus povestea asa!:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s