Fapte sau cuvinte?

Uneori ne agatam de cuvintele pe care vrem sa le auzim de la cineva si trecem cu vederea faptele care sunt contrare acelor cuvinte.

Sunt oameni care mint si manipuleaza cu ajutorul cuvintelor – pentru ca este usor sa le spuna si pentru ca interlocutorul este dornic sa se agate de ele.

Sunt femei care se lasa amagite de barbati (dar si reciproca este valabila) deoarece ele isi doresc atat de mult sa creada ca “nu-i adevarat ca te insel” , “nu este ceea ce vezi/crezi”, “nu stiu de ce am facut asta, nu o sa se mai intample”, etc.

Este o dovada de maturitate si echilibru emotional sa-ti dai voie sa percepi adevarul asa cum este el si sa nu te amagesti sau sa permiti sa fii mintit doar ca sa poti sa continui sa traiesti in iluzia pe care ti-ai creat-o in mintea ta.

Nu le permite altora sa profite de urma naivitatii tale (autoimpuse) pentru ca vei suferi mult mai mult decat daca iti dai voie sa vezi adevarul acum, asa cum este el. Nu le mai cauta altora scuze doar ca sa poti sa continui sa traiesti in lumea ta “roz” si sa-ti faci sperante desarte, iar ei sa te trateze cu lipsa de respect si pretuire.

Faptele sunt fapte, iar vorbele sunt, uneori, doar o modalitate prin care tu accepti sa fii manipulat.

Tu in ce alegi sa crezi: in fapte sau cuvinte?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s