Tu in ce iti investesti energia?

Tu in ce iti investesti energia?

Fiecare om isi doreste implinire si bucurie in viata sa. Fiecare om isi doreste sa simta multumire si satisfactie in urma actiunilor si gandurilor sale.

Insa, unii oameni cauta implinirea sau satisfactia de moment si isi canalizeaza energia si eforturile spre a o dobandi. O casa, o masina, un partener, un job, o haina noua, o excursie… “atunci cand voi avea asta, voi fi fericit” si alearga toata viata lor dupa bucurii efemere, iar in restul timpului sunt agitati, stresati,iritati, s.a.m.d.

Viata trece pe langa ei si pierd prezentul pentru ca nu-i satisface – “acum nu am acel lucru care m-ar face fericit, asa ca nu ma simt bine”. Se trezesc dimineata fara chef, au diferite nemultumiri si frustrari de-a lungul unei zile si se culca seara cu multe griji si insatisfactii in minte. Implinirea si bucuria o simt doar pentru perioada scurte de timp, atunci cand obtin acele bunuri materiale sau de alta natura, iar apoi recad in starea lor obisnuita de insatisfactie.

Exista si o alta cale de a ne trai viata si sunt multi oameni care au inteles acest adevar si il imbratiseaza. Acesti oameni investesc in ei insisi la nivel de dezvoltare personala, isi investesc energia in cunoastere si in modelarea mintii lor in asa fel incat, indiferent de circumstantele din exterior, ei pot sa simta pace interioara, armonie, implinire.

Acesti oameni au succes in viata tocmai pentru ca fiecare zi a existentei lor este incarcata de semnificatie, se trezesc dimineata cu zambetul pe buze doar pentru ca traiesc si se culca seara recunoscatori pentru tot ceea ce are viata sa le ofere.
Ei au parte atat de impliniri in exteriorul lor, pe care de obicei le obtin mai usor (fara lupta, frustrare, incrancenare), dar mai ales pentru ca stiu cum sa gandeasca in asa fel incat realitatea lor sa fie una in care le place sa traiasca in fiecare clipa. Si ei au parte de urcusurile si coborasurile vietii, insa trec linistiti prin toate pentru ca inteleg faptul ca aceasta este normalitatea in viata.

Bucurii efemere sau armonie interioara? Tu in ce iti investesti energia?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s