Romania celor 5 milioane

ROMANIA CELOR 5 MILIOANE

In 16 noiembrie 2014 s-a creat Romania celor 5 milioane de romani idealisti, a celor care indraznesc sa gandeasca singuri si care au generozitatea de a tine cont si de vietile celor carora destinul nu le-a dat nici milioane de euro si nici vile ori hectare fara munca. S-a nascut Romania celor 5 milioane de romani care nu au iesit in strada urland “jos comunismul” pentru ca stiu ca el a cazut de mult timp, dar aceiasi 5 milioane de romani stiu sa deceleze in realitatea tulbure a acestei perioade asaltul imoral al bolsevicilor deghizati in mentori democrati, asezonati cu ceva fascism, 5 milioane de romani care pot sa recunoasca ipocrizia, demagogia si fariseismul briganzilor politici care sfideaza orice justitie si orice morala. Romania celor 5 milioane de romani este facuta din ideal si pasiune, din iubire de tara si responsabilitate fata de destinul acesteia, este cladita pe credinta ca Binele triumfa si ca Balaurul, oricate capete ar avea, tot va sfarsi invins de sabia Dreptatii! Din aceasta Romanie fac si eu parte si sunt mandra de asta.

IN ROMANIA “LUATA INAPOI” DE INVINGATOR, care pare sa-si fi pierdut o proprietate pe are o considera amovibila (sic!), ceea ce este inadvertent pentru o tara, in acea parte de Romanie sunt si oameni de calitate, alaturi de un val urias de romani foarte tineri, cu o constiinta volatila, cu o memorie distorsionata si cu clare propensiuni agresive si triviale fata de oricine are curajul unei alte opinii decat cea pe care au primit-o de-a gata de la dirijorul politic. Tinerii au reprezentat in toate regimurile totalitare masele de manevra care au fost manipulate si aservite scopurilor unor conducatori cu care in fond nu se identificau, dar fata de care nu aveau puterea sa se opuna si nici sa-si clarifice propriile directii. Admit ca s-ar putea sa gresesc intr-o buna masura, si-mi cer iertare in avans pentru asta, sperand ca viitorul, pe care eu il vad ca fiind destul de incert, ca sa ma exprim eufemistic, sa imi arate ca nu am avut dreptate si ca marea mea iubire de tara m-a facut sa reactionez exagerat!

P. S. Statistici facute pe picior vor sa umple de dispret Romania profunda, a oamenilor simpli si cinstiti. Ei nu se regasesc in Romania de fitze pariziene si posete Vuitton, ori a automobilelor de lux, care s-au aliat cu invingatorul, asa cum nu indraznesc sa cred ca sunt neaparat nici in Romania celor 5 milioane. Ei sunt in radacina natiei, in fibra asta nationala atat de chinuita si umilita. Ei sunt cei ramasi in tara, strangand la piept pozele celor plecati departe, carora le cresc copiii ramasi in urma, ei sunt depozitarii unor traditii si sentimente cu care noi toti doar ne impaunam dar de care suntem din ce in ce mai departe!

Sursa: Maria Barbu