O relatie nu exista pur si simplu

 O relatie nu exista pur si simplu, ci este realizata de cei doi parteneri.
Iubirea nu este suficienta decat la inceputul relatiei, apoi este necesar sa invatam sa comunicam despre dorintele si nevoile noastre pentru ca ambii parteneri sa se simta bine in acea relatie.

Este bine sa ne reamintim faptul ca fiecare om are o personalitate unica, cu trasaturi care-l definesc si are diferite modalitati prin care se simte iubit si pretuit (si totodata feluri diferite prin care isi arata iubirea). Unora le plac cuvintele de apreciere, altora timpul petrecut impreuna, ori mangaierile fizice, unii apreciaza serviciile, iar altii cadourile (iti recomand sa citesti cartea “Cele 5 limbaje ale iubirii”).

Este necesar sa te cunosti si sa-i comunici partenerului tau ce te face pe tine sa te simti iubit si in acelasi timp sa-l intrebi si pe el cum anume percepe el iubirea.

Orice relatie functionala se bazeaza pe comunicare, negociere si CONSENS – nu pe compromis.

Fiecare om este liber si are granitele si limitele lui, pe care partenerul ar fi normal sa le respecte. Chiar si atunci cand suntem intr-o relatie este sanatos sa avem timp personal – pe care sa-l petrecem asa cum ne dorim si timp pentru relatie – momente de calitate pe care sa le petrecem alaturi de partener.

O relatie nu este o inchisoare, ci un spatiu in care fiecare dintre parteneri se simte liber sa se dezvolte pe toate planurile, fiind sustinut de iubirea si pretuirea partenerului sau de cuplu.

Sursa: Ursula Yvone Sandner

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s