1. Mere surpriza
Pentru aceasta reteta avem nevoie de 8 mere acrisoare, 2 linguri de marmelada, un ou, zahar vanilat si 25 g. de unt.
Se curata merele de coaja si se scobesc lasand fundul intreg. Se umplu cu marmelada. Se formeaza deasupra cu ajutorul cornetului o caciulita de albus batut cu spuma de zahar. Se coc la cuptor intr-o forma unsa cu unt.
Se vor servi calde presarate cu zahar vanilat.
2. Mere coapte
8 mere acrisoare, 3 linguri de zahar pudra.
Se spala merele, se scobesc de samburi, se umplu cu zahar pudra . Se coc la cuptor.
3. Mere cu frisca
8 mere acrisoare, 4 linguri de zahar, 1 pahar cu apa, 2 linguri de peltea, o ceasca de frisca.
Se curata merele de coaja si se scobesc de samburi. Se fierb in apa cu zahar pana cand se leaga siropul. Se scot merele pe o farfurie. Se ingroasa la foc siropul cu pelteaua de gutui, de caise sau de zmeura si se toarna deasupra merelor.
Se tin la rece si se servesc cu frisca.
4. Mere la cuptor
8 mere acrisoare, 2 linguri de zahar pudra, dulceata de visini.
Se spala merele se scobesc de samburi si se umplu cu zahar pudra. Se pune in scobitura marului cate o boaba sau doua de visine din dulceata si se coc la cuptor.
Spor la pregatit 🙂
Retete usoare si delicioase.
Delicioase! Simple! Ieftine!
Sper sa-mi reuseasca si mie!