E oficial. Imperiul Mediapro se clatina.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus, joi, urmarirea penala pentru 32 de persoane din Trustul Mediapro. Acestia sunt suspectati de evaziune fiscala si spalare de bani, intr-un dosar al carui prejudiciu este estimat la peste 6 milioane de lei, reprezentand TVA si impozit pe profit. Suma total spalata printr-un circuit evazionist ar fi de circa 15 milioane de lei, cf. site-ului hotnews.ro.

Totodata, s-au facut 41 de perchezitii in Bucuresti si, in judeţele Dambovita, Ilfov, Arges si Braila la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice implicate in acest dosar.

“Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că suspecţii au iniţiat, derulat şi participat la circuite evazioniste şi de spălare a banilor, prin intermediul cărora, folosindu-se de documente false şi înregistrări contabile fictive, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale transferând sume importante în contul unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retraşi în totalitate în numerar”, reiese dintr-un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Poliţistii au avut de pus in aplicare 27 de mandate de aducere, suspectii urmand sa fie adusi in capitala pentru a da declaratii.

Printre cei acuzatii sunt nume grele din ProTv, precum Andrei Boncea director general, sotul Loredanei Groza si un apropiat al lui Adrian Sârbu, care a fost adus dupa amiaza, cu mandat. In acest dosar, inclusiv Adrian Sârbu, fostul sef al PRO TV, este suspectat de evaziune fiscala. De asemenea, mai multe firme si angajati din fostul imperiu PRO, parte din el trecut la Adrian Sârbu prin trustul de presa Mediafax Group, sunt direct vizate de anchete. Presa a vehiculat numele a mai mulţi jurnalisti cunoscuţi din acest trust, apropiaţi ai lui Adrian Sârbu, care au fost audiati în acest caz, dar nu au existat vreo confirmare de la Parchetul.

Adrian Sârbu, zis Shogunul detine site-urile gândul.info, prosport.ro, zf.ro, apropo.ro, mediafax.ro., precum si cea mai mare agentie de presa privata din România – Mediafax.

Sursa:Yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s