Culmea tupeului de hacker

Un hacker din România a furat toti banii dintr-un cont umanitar al unui copil de 11 ani bolnav de cancer.

Aptroximativ 1.200 de lei, erau stransi in contul deschis pe numele unui copil, de 12 ani, din judetul Vrancea, bolnav de cancer. Banii au disparuit  , zilele trecute, din contul deschis pe numele copilului. Banii aflati  intr-un cont deschis special de catre parinti era destinat celor care doreau sa faca donaţii.

Printre victimele vânzătorului de 21 de ani, din Focşani, care a sustras bani din conturile unor clienţi, se află şi un copil în vârstă de 12 ani bolnav de cancer, din Gugeşti, Ionuţ Şchiopu, care avea într-un cont bani donaţi de oameni pentru tratamentul său.

Părinţii lui Ionuţ Şchiopu au povestit că, în urmă cu două săptămâni, au mers la unul din magazinele oraşului, de unde au cumpărat o canapea pentru fiul lor şi au achitat produsul cu cardul pe care se aflau banii din donaţii.

„Cardul l-am avut pe numele soţului, pentru că eram deja cu copilul în spital când au început să se facă donaţii. Am mers la magazin să cumpărăm o canapea pentru Ionuţ, pentru că băiatul îşi dorea un pat mai moale. Nu ne-am dat seama atunci, dar a doua zi când am verificat cardul nu mai erau bănuţii acolo. Mai aveam pe card 1.200 de lei, cu care să mergem la tratament la Bucureşti, dar cardul era gol. Iniţial, am vrut să mergem la bancă, crezând că problema este de acolo, însă ne-a anunţat poliţia că, de fapt, era altcineva care se folosise de banii lui Ionuţ”, a declarat Minodora Şchiopu, mama lui Ionuţ.

Cum acţiona hoţul

Femeia, care se afla azi împreună cu fiul său la tratament la Bucureşti ne-a spus că a trebuit să se împrumute de bani să poată ajunge în Capitală şi că deocamdată nu şi-a recuperat banii furaţi din cont, dar că poliţia a asigurato că acest lucru se va întâmpla în scurt timp. Poliţiştii au descoperit că hoţul de bani de pe card era vânzătorul Tiberiu Lungu, în vârstă de 21 de ani, din Focşani-Mîndreşti, pe care l-au prins în flagrant atunc când ridica un colet de la poştă.

De fapt, modul acestuia de operare era simplu. Copia codurile de identificare de pe cardurile clienţilor şi le folosea pentru diferite comenzi online. Practic, tânărul şi-a cumprat haine şi echipament de schi plătind bunurile, în valoare de peste 10.000 de lei, cu cardurile clienţilor.

„În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit faptul că acesta, în cursul lunii noiembrie, în calitate de angajat al unui magazin din localitate, ar fi obţinut în mod fraudulos datele de identificare ale cardurilor mai multor persoane. Folosindu-se de acestea, ar fi efectuat mai multe tranzacţii frauduloase pe internet.Valoarea prejudiciului cauzat a fost de aproximativ 10.000 de lei, poliţiştii reuşind recuperarea acestuia în proporţie de peste 50%”, au precizat poliţiştii.

Tiberiu Lungu a fost reţinut pentru 24 de ore, dar judecătorii au decis să fie cercetat în stare de libertate, sub măsura controlului judiciar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s