De la altii: Parlament mare, pensii mari

 Parlament mare, pensii mari

de Andreea Munteanu

Pe principiul ţara asta tot arde şi babele se tot piaptănă, parlamentul nostru obez, fără buget aprobat şi în pline discuţii cu FMI, se gândea cum să facă să-şi majoreze pensiile. Membrii instituţiei incontestabil de bază a democraţiei pritoceau un proiect de lege care le-ar fi rotunjit veniturile, în funcţie de numărul de mandate cu 2 000 până la 4 000 de lei lunar. De bază, de bază, dar dacă numărăm zilele pe care le-au petrecut la lucru de când sunt parlamentari, ne-am lua cu mâinile de cap. Şi dacă am numără şi legile pe care le-au conceput, lucrat şi votat, ne-ar apuca plânsul. E adevărat, sunt demnitari şi au dreptul la o viaţă decentă. Dar acelaşi drept îl au şi cei care i-au trimis la lucru. Guvernul zice că n-are bani pentru pensiile speciale. Doar că proiectul de lege se plimbă încă pe la Parlament şi ar putea fi votat. Ce ziceţi de asta?

Şi ce ziceţi de răsturnarea incredibilă de situaţie din cazul comisarului Traian Berbeceanu? Procurorii acuzaţi că i-au fabricat probe ca să-l bage după gratii au reuşit să convingă instanţa că Berbeceanu trebuie trimis în judecată.
Să vă mai spun că: Inspecţia Judiciară nu vrea, nici în ultimul moment, să-l lase din braţe pe Traian Băsescu. Apropo, azi preşedintele încă în funcţie ar trebui să se prezinte la Curtea de Apel Bucureşti pentru un nou termen în dosarul în care este acuzat că ar fi colaborat cu securitatea. Credeţi că se va duce?

Advertisements

One thought on “De la altii: Parlament mare, pensii mari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s