Alimentatia de sarbatori

Ne apropiem cu pasi mari de sfarsitul anului si de minunatele Sarbatori de Iarna: Craciun, Anul Nou, Sf. Ion, Sf. Vasile, Sf. Stefan…Asadar sunt multe sarbatori in aceasta luna care dupa obiceiul nostru traditional, sunt marcate pe langa urarile de bine, de prosperitate si de mese imbelsugate. Alimentatia in aceasta perioada este una plina de grasimi si ca o consecinta foarte multi punem cateva kilograme, in plus, pe noi.
Cu toti ne dorim sa fim plini de viata si sanatosi, dar foarte multi nu facem nimic in acest sens. Sanatatea este lucrul cel mai de pret, dar atunci cand suntem in preajma sarbatorilor, facem rabat de la acest aspect al vieti cotidiene si mancam foarte mult. Stim ca nu este sanatos si cu toate astea nu ne abtinem. In perioada aceasta cumparam din comert fel de fel de alimente, multe din ele neajungand niciodata sa fie consumate iau drumul cosului de gunoi, altele le consumam fara sa ne informam. Unele alimente ne pot face rau si cu toate astea le consumam.
Se vorbeste in ultima perioada de o alimentatie sanatoasa. Asa s-ar putea limita comercializarea multor alimente nesanatoase. Sunt oamenii care din lipsa de timp sau alte motive, cumpara alimente fara sa stie cat de periculoase sunt pentru organism. In mod normal ar trebui sa refuzam aceste alimente. Iar, acum in prejma sarbatorilor de iarna, multi comercianti care pun in vanzare alimente dubioase. De aceea ar trebui ca vigilenta noastra sa fie mult mai mare in astfel de situatii.

De ceva vreme am inceput sa fiu mult mai atent la alimentele pe care le cumpar. De exemplu: decat sa beau un suc, care este nesanatos, mai bine beau un pahar de apa minerala.
Exista si pe piata romaneasca produse sanatoase. Produsele naturiste si-au facut deja simtita prezenta in Romania, chiar daca preturile sunt mai mari, pentru sanatatea noastra, eu consider ca se merita.
Sunt pe piata romaneasca, in afara alimentelor si alte tipuri de produse naturale.

Produsele cosmetice sunt foarte cautate de catre femei si, de aceea pe piata sunt destule produse naturiste de acest gen. Femeile, in general, sunt mari consumatoare ale acestui gen de produse.

Sau un alt exemplu, pentru a tine o cura de slabirea poti vedea aceste: produse de slabit, poate iti sunt de ajutor si incepi sa le consumi…

Ca sfat, pentru cei care sunt pusi in situatia de a slabi, de a face o cura de slabire, e bine sa aleageti o metoda sanatoasa.

Acum, ar fi ideal sa nu ajungem in situatia aceasta, de a tine cura de slabire. Daca am avea un echilibru in alimentatie, am fi bine informati si am putea sa ne abtinem, ca tot vorbeam la inceputul articolului despre sarbatori si mesele imbelsugate, pe care noi romanii le avem…ar fi ideal.

Eu, imi doresc ca anul acesta sa schimb aceasta regula, a meselor pline de grasimi, imi doresc un Craciun sanatos, din punct de vedere al alimentatiei. Sper sa si reusesc, sa nu cad prada tentatiei de a avea pe masa alimente pline de grasimi.

 

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s