Un milion de porci de Craciun

Noi, romanii mancam de Craciun aproximativ 1 milion porci. Asta reprezinta 14% din consumul anual, conform Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania.

Ioan Ladoşi, seful asociatiei, citat de agentia de stiri Mediafax, spune ca peste 400.000 de porci sunt sacrificati in decursul unui an in gospodariile oamenilor, in timp ce fermele sacrifica, intr-un an, aproximativ 3,5 milioane de porci.

Potrivit aceleiasi surse citate, importurile anuale pe care le face tara noastra, intr-un an, insumeaza circa 1,6 milioane de porci, 200.000 dintre acestea fiind facute in perioada Craciunului.

Statistica arata ca in Romania, consumul este la jumatate din media europeana

In concluzie, din totalul consumului anual de aproximativ 7 milioane de porci, noi mancam de Craciun in jur de un milion de animale. „Consumul anual de carne de porc pe an este totuşi mic în România, de 20 de kilograme, la jumătate faţă de media europeană”, a declarat Ioan Ladoşi.

El a mai spus ca sacrificarea porcilor in curtile oamenilor se mai practica inca în majoritatea tarilor din Europa Centrala si de Est, dar obiceiul este mai raspandit in Balcani.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s