Roma -important oras turistic

Din punctul meu de vedere, Roma este cel mai important oras turistic din Europa. Spun asta deoarece Roma, de-a lungul anilor a fost si ramane o destinatie importanta pentru turistii din lumea intreaga. Abundenta de obiective turistice, face din Roma, cel mai aglomerat oras european, turistii sositi aici preferand obiective turistice precum: Coloseumul din Roma sau forumurile.
Obiective istorice si culturaale sunt la tot pasul in Roma. Eu va voi aduce in atentie 3 obiective turistice, pe care le-ati putea vedea intr-o excursie la Roma.

1. Coloseumul din Roma

Cine nu a auzit sau vazut macar o fotografie cu acest amfiteatru roman. Coloseumul este cu siguranta cea mai impresionanta cladire din perioada Imperiului Roman. A purtat la inceput numele de Amfiteatrul Flavian. Coloseumul a fost considerata in acele vremuri ca fiind cea mai mare cladire.

Azi, este o ruina, dar chiar si in aceasta situatie este unul din obiectivele turistice frumoase si un monument impunator.

2.Vaticanul

Important obiectiv turistic, fiind in acelasi timp si cea mai mica tara din lume, cu o suprafata totala de 0,44 km patrati (44 de ha) este centrul spiritual romano-catolic vizitat anual de milioane de pelerini de pe toate continentele. Orasul Stat asa cum este cunoscut, Vaticanul. reprezinta resedinta pentru 800 de locuitori: demnitari de rang inalt, gardieni, preoti, calugari si bineinteles Papa Francisc, dar nici unul dintre ei nu sunt locuitori permanenti.

3 Columna lui Traian

A fost construita intre anii 106-113 d.C. pentru a venera victoriile obtinute de Imparatului Traian in Dacia. Columna este parte a forumul lui Traian, forum ce fusese construit cu putin inaintea victoriilor respective. Pe columna exista gravate in jur de 2000 de peroane care descriu in scene luptele purtate in cele doua razboaie purtate de romanii pentru cucerire Daciei.

Despre Roma si obiectivele turistice se poate scrie foarte mult , dar eu m-am oprit la trei oniectibe cu semnificatie si pentru noi. Si, daca tot am adus in discuie o excursie la Roma, cel mai rapid mijloc prin care se poate ajunge este avionul, iar cele mai ieftine bilete de avion spre Roma le gasiti la aerolines.

Mie nu imi mai ramane decat sa va urez o calatorie placuta!

 

Advertisements

7 thoughts on “Roma -important oras turistic

 1. Potrivit traditiei, intemeietorii Romei au fost legendarii Romulus si Remus, care inaugureaza monarhia (un sir de sapte regi, care fortifica cetatea in jurul Capitoliului); dupa acest regim monarhic a fost instituita republica patriciana.

 2. Roma este intr-adevar un adevarat muzeu al umanitatii; situl istoric, celebrele monumente, infrastructura turistica, cetatea Vaticanului, traditiile exceptionale etc., determina dezvoltarea unei veritabile industrii turistice. Anual Roma este vizitata de peste 30 de milioane de turisti din toata lumea.

 3. I’ve been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
  Itཿs pretty worth enough for me. In my opinion, if
  all website owners and bloggers made good content as you did, the web
  will be a lot more useful than ever before.

 4. One more thing I would like to convey is that as opposed to trying to fit all your online degree classes on days that you
  finish off work (considering that people are drained when they return), try to arrange most of your instructional classes on the saturdays and sundays
  and only 1 or 2 courses on weekdays, even if it
  means a little time away from your weekend break. This
  is beneficial because on the weekends, you will be much more
  rested and also concentrated for school work. Many thanks for the different guidelines I have acquired from your blog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s