Idee inedita pentru cresterea natalitati

O idee inedita a unui primar din comuna Horia, jud Constanta, am gasit-o pe site-ul Antena 3 si zic ca ar trebui mediatizata. Acesta a propus ca mamicile sa primeasca o indemnizatie de pana la 300 de lei lunar, dupa ce nasc, pe o perioada de trei ani. Primarul vrea astfel sa incurajeze tinerele mamici din sat să aduca pe lume cat mai multi copii deoarece natalitatea a scazut dramatic in ultimii ani, iar populatia comunei este imbatranita.

Imediat ce Consiliul Local al comunei a aprobat proiectul edilului, bebelusii au si inceput sa “apara” in comuna Horia. Trei bebelusi au venit pe lume de la data intrari in vigoare a hotarari de consiliu si, alte sapte tinere sunt insarcinate.
Ideea primarului din comuna Horia este unica in Romania si poate fi luata drept exemplu si de alte comunitati locale.

La indemnizatia primita de la primarie, se adauga si ajutorul de la stat, asadar mamicile nu vor mai fi nevoite sa-si creasca copiii in saracie. Proaspetii parinti din comuna Horia spun ca aceasta indemnizatie le prinde foarte bine.

Aceasta nu este singura masura de sprijinirea a copiilor din comuna. Tot printr-o hotarirea a consiliului local, copiii din comuna Horia sunt motivati sa învete bine, deoarece primesc burse de 100 de lei in fiecare semestru, daca au rezultate bune la scoala.

Primarul din comuna Horia, jud. Constanta si-a exprimat speranta ca aceasta solutie ar putea fi legiferata de catre guvernul roman.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s