Handbal: Nationala de tineret s-a calificat la Campionatul Mondial

Naţionala de handbal masculin- tineret a României s-a calificat aseară, la Piteşti, la Campionatul Mondial din 2015, după absenţă de 10 ani de la ultima calificare. Aseară au învins naţionala Sloveniei, cu scorul de 27-26 (15-17), în ultimul meci din grupa 6 europeană de calificare.
Cei mai buni marcatorii ai României au fost Nistor 11 puncte, Rotaru 4, Negru 3, Şomlea 3, Racoţea 3, Szasz 2, Burlacu 1 gol.

În primul meci al zilei, Croaţia a învins Bulgaria, cu scorul de 41-27 (19-10). Anterior, la turneul de la Piteşti, România a învins Bulgaria, cu scorul de 38-20 (22-9), iar apoi a remizat cu Croaţia, scor 23-23 (11-10). Astfel, România încheie pe primul loc cu 5 puncte, la fel ca şi Croaţia, dar care este pe locul 2, cu golaveraj inferior, urmate de Slovenia cu 2 puncte şi Bulgaria 0, tricolorii antrenaţi de Ovidiu Mihăilă calificându-se la turneul final al CM din Brazilia.

Conform regulamentului, doar prima clasată din fiecare grupa (opt grupe europene preliminare) obţine calificarea la turneul final al Campionatului Mondial under 21, găzduit anul acesta de Brazilia.

Germania, campioana europeană under 20, vicecampioana aceleiaşi competiţii, Suedia, şi campioana mondială en-titre, Danemarca, au fost calificate direct la turneul final.

Pentru celelalte opt locuri disponibile au fost angrenate 30 de echipe, între care şi România.

Campionatul Mondial din Brazilia va avea loc în perioada 19 iulie- 2 august. La ultima participare într-o competiţie de nivelul acesa, în anul 2005, România s-a clasat pe locul 6.

Sursa: Frh.ro

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s