De la altii: Stima de sine

Felul in care tu te porti cu tine stabileste standardele si pentru ceilalti.

Nu te astepta sa fii respectat daca tu nu te respecti, nu te astepta sa fii iubit daca tu nu te iubesti, nu te astepta ca oamenii sa fie sinceri cu tine daca tu te minti singur.

Daca nu stai bine la capitolul stima de sine, vei accepta sa fii jignit, folosit si poate chiar umilit de cei din jurul tau – mai ales intr-o relatie. Daca imbratisezi postura de victima, nu te mira ca ai parte de agresori – oamenii iti simt slabiciunea si isi manifesta impulsurile agresive fata de tine, pentru simplul fapt ca le permiti.

Este necesar sa-ti stabilesti limite si granite clare de interactiune cu ceilalti, sa te respecti si sa te pretuiesti si in acelasi timp sa respecti personalitatea celorlalti.

Fii demn si vertical, iar astfel vei avea relatii functionale cu cei din jurul tau. Fara drame, fara suferinta inutila si fara sa permiti sa fii abuzat sau sa-i abuzezi pe ceilalti – asta inseamna relatii toxice.

Nu-ti pune viata in mainile altor oameni, ci asuma-ti tu intreaga responsabilitate pentru tine si pentru ceea ce traiesti.

Sursa: facebook.com-Ursula Yvonne Sandner

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s