Lasa ca merge si asa

Lasa ca merge si asa” pare a fi dictonul dupa care multi oameni isi conduc viata deoarece este parte din atitudinea si mentalitatea acestui popor.

Lipsa de profesionalism, amatorism, “spoiala de…” orice, lipsa de implicare si de angajament, neasumarea responsabilitatii fata de nimic – nici macar fata de propria fiinta sau fata de propria viata, lene, lancezeala, blazare, dar mai ales mediocritate – multa mediocritate in toate domeniile.

Efectele acestui tip de atitudine si de mentalitate se vad atat la nivel social cat si la nivelul personalitatii omului. Se multumeste cu putin pentru ca nu cere prea multe nici de la el insusi, se uita in jur si vede ca nici altii nu fac si atunci, pe principiul efectului de turma, isi spune “dar de ce sa fac eu mai mult?” si uite asa traim vietile pe care le traim in societatea pe care o formam prin aportul fiecaruia dintre noi.

Cum ar fi daca tu ai incepe de astazi sa nu mai accepti mediocritatea in ceea ce te priveste si in privinta vietii tale? Daca nu te-ai mai multumi cu putin, ci te-ai stradui de fiecare data sa faci cat de bine poti tu, in orice lucru care te reprezinta sau este important pentru tine? Da, stiu, prima reactie a celor din jur va fi sa rada de tine si sa-ti spuna ca “esti fraier, ce te chinui atat – lasa ca merge si asa”, insa dupa o perioada ii vei inspira si poate iti vor urma exemplul. Doar in acest fel se poate schimba viata ta si apoi societatea in care traim.

Evident nu poti sa fii extraordinar in toate domeniile vietii tale, insa poti sa excelezi in cele care sunt cu adevarat importante pentru tine. Fa-ti o lista de prioritati si investeste-ti energia in cele care te reprezinta cu adevarat.

Nu te mai multumi cu mediocritatea, ci straduieste-te sa fii extraordinar macar intr-un domeniu. Iti garantez ca te vei simti implinit, satisfacut, iar stima ta de sine va avea enorm de mult de castigat.

Cand depasesti mentalitatea mediocritatii, devii un creator de valori si astfel iti aduci aportul la evolutia ta si a societatii in care traim cu totii.

Succes!

sursa: Ursula Yvonne Sandner

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s