Investitii multe…in biserici

În România s-a construit foarte mult in ultimii ani si tendinta este de a se construi mult, in continuare. Dar, nu este vorba de scoli, spitale, drumuri, variante ocolitoare ale oraselor sau autostrazi, ci… biserici. Desi, mass-media ne-a atras atentia in ultima ani de investitia in Catedrala Mântuirii Neamului – o megaconstructie a credintei, fireste care a inghite MILIOANE de euro, in tara lucrurile, adica investitiile in locase de cult, primesc binecuvântarea BOR, pe banda rulanta.

Un exemplu, este judeţul Bacău, unde există astăzi 666 (numărul Diavolului) de biserici, chiar dacă judeţul s-a depopulat cu 70.000 de oameni în ultimul deceniu.

Numai pentru construcţia Catedralei „Înălţarea Domnului“ din municipiul Bacău, aflată la stadiul picturii murale, s-au investit peste 13 milioane de euro iar pentru finalizarea ei ar mai fi nevoie de încă 4 milioane.

Chiar dacă numărul cadrelor didactice şi sanitare scade simţitor de la an la altul, chiar dacă numărul elevilor care merg la şcoală se prăbuşeşte, credinţa oamenilor atinge cele mai înalte culmi.

Sunt multe întrebări cărora BOR le-ar putea oferi un răspuns, dar din păcate rămân retorice: de ce nu ar oferi banii destinaţi construcţiei de biserici unor spitale, şcoli, unor copii amărâţi ?

Advertisements

One thought on “Investitii multe…in biserici

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s