De la altii: Nu esti egoist…

Nu esti egoist pentru ca vrei sa traiesti pentru tine, ci sunt egoisti acei oameni care iti cer sa traiesti in asa fel incat sa se simta ei bine in mediocritatea lor. Daca tu iesi din zona de confort a lor, vor incerca sa te faca sa te simti vinovat, rusinat si se vor stradui cu toata puterea sa te traga inapoi. Vor face asta doar ca sa nu fie ei nevoiti sa se confrunte cu propria lor lasitate, cu propriile lor renuntari si sa le fie validate compromisurile in care au ales sa-si traiasca viata.

Insa, renuntand tu la tine, nu-i ajuti cu nimic – nu faci decat sa le confirmi ca da, intr-adevar viata este un lung sir de compromisuri pe care “trebuie” sa le faci. Sunt convinsa ca ar fi mult mai util daca te-ai ridica deasupra programarii sociale care te-a influentat si le-ai arata ca da, se poate trai si altfel! Fiecare dintre noi poate sa fie arhitectul propriei sale vieti, in care traieste in acord doar cu vocea sa interioara si cu ceea ce il face cu adevarat fericit si implinit (fiind ecologic si respectand libertatea celorlalti).

Fii un model, nu o copie a unei societati care inca nu si-a gasit calea catre armonie si frumusetea de a trai!

sursa: Ursula Yvonne Sandner

3 Comments

  1. Drumul spre succes începe cu stabilirea țelului și a căii celei mai favorabile de urmat, continuă cu neabandonarea, sub nici o formă, a mersului spre țintă, chiar dacă în față apar multiple piedici și conține transformarea piedicilor în oportunități. Încrederea în forțele interioare, proprii și o atitudine constant pozitivă, fac să se deschidă în fața noastră tot mai multe ”uși”, care ne facilitează atingerea ȚINTEI.

  2. Eu cred că este ciudat să auzim și să citim despre ego ca fiind un element negativ. De fapt, este vital să avem un ego :egoul ne mentine în viața și ne împinge să obţinem cea ce este necesar pentru supraviețuire.

  3. De foarte multe ori majoritatea se supune minoritatii si normalul este privit ca anormal , de ce ? Da ti voie sa dau tot eu raspunsul .Traim intr o societate profund viciata in care sunt promovate nonvalorile si de multe ori a iesi din turma inseamna infatuare grandomanie sau nonconformism si te intrebi cum e mai bine ; sa fii egoist sau Nesimtit ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s