Noul proiect de Cod Fiscal

Noul proiect de Cod Fiscal prevede reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 14% din ianuarie 2019, informează Mediafax.

Reducerea va diminua încasările la buget cu 4,8 miliarde lei în 2019, dar va genera şi venituri suplimentare de 2,3 miliarde lei din TVA, contribuţii sociale, impozit pe salarii. Ca urmare a creării de noi locuri de muncă, impactul bugetar net va fi de 2,5 miliarde lei.

Executivul anticipează, prin reducerea cotei unice, o creştere economică suplimentară de circa 0,5 puncte procentuale, creşterea numărului de locuri de muncă cu circa 50 mii persoane şi creşterea suplimentară a investiţiilor cu 1,1 puncte procentuale.

De asemenea , de la 1 ianuarie TVA-ul va scade de la 24% cat a fost stabilit de guvernul liberal al lui Boc, in anul 2010,  la 20% , iar in 2018 conform calendarului propus cota de TVA urmeaza sa fie adusa la 18%.

Advertisements

2 thoughts on “Noul proiect de Cod Fiscal

  1. Apreciez în mod deosebit măsura fiscală prin care angajatorii cu mai mulți angajați plătesc un impozit mai mic decât angajatorii cu angajați mai puțini. Trebuie stimulată munca legală prin toate mijloacele. Îmi doresc o Românie fără muncă la negru sau la gri, în care angajatorul și angajatul să se respecte reciproc pe baze contractuale solide. Ideea este frumoasă, dar Guvernul propune, iar Parlamentul dispune. Este interesant cum de fiecare dată o idee superbă sfârșește prost. Aștept versiunea finală a codului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s