Primavara 2015. Ploioasa si friguroasa.

Conform prognozei emise de catre metereologi, primavara 2015, va fi una ploioasa si friguroasa. Prognoza estimata pentru urmatoarele luni, ale primaverii arata cam asa:

In prima luna a primaverii- martie, temperaturile vor fi mai mici decât cele normale, fiind sub media multianula cu 3-5 grade Celsius. In aceasta luna precipitatiile vor fi abundente: se vor depasi, in toate zonele 38-40 de l/mp.

Ce-a de-a doua luna- aprilie vine de asemenea cu temperaturi mici, in medie cu 9 grade. Exceptie fac zonele din sud-estul tarii, unde temperaturile se vor incadra in parametrii normali. Tot aici si precipitatiile vor fi normale din punct de vedere cantitativ: cu o medie 50 l/mp in majoritatea zonelor.

Din pacate, în ce-a de-a treia luna a primaverii, luna mai, temperaturile vor fi tot mici: sub 15 grade Celsius, ceea ce inseamna media pentru aceasta luna(februarie). Exceptie vor face de asemenea zonele din sud-est si local vestul si sudul tari. Precipitatiile vor fi abundente: se va depsi 66-70 l/mp in majoritatea zonelor.

sursa: TVR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s