O noua insula in Japonia

Noua INSULĂ apărută în mijlocul oceanului se măreşte vizibil. "A crescut de 11 ori faţă de dimensiunea iniţială" 442

Insula japoneză Nishinoshima a continuat sa creasca, depasind de 11 ori dimensiunea initiala ca urmare a lavei emanate din eruptia vulcanica. Eruptie care s-a produs in noiembrie 2013. Aceasta informatie a fost data de paza de coasta japoneza, citata ieri de agentia de presa EFE.

Ultimele masuratori au aratat ca dimensiunile noi insule Nishinoshima sunt acum de 1,95 km la est si 1,8 km la sud, ceea ce înseamna ca suprafata sa a crescut de 11 ori de la prima eruptie.

Explozia vulcanica ce a avut loc pe 20 noiembrie 2013 a dus la formarea in sud-estul Nishinoshimei la o noua masa de pământ, numita la inceput Niijima sau Shinto (doua expresii în limba japoneza care inseamna: “insulă nouă”).

Noua insula nu a primit pâna acum niciun nume după ce paza de coasta a confirmat în decembrie 2013 ca aceasta masa de pamânt s-a extins pâna când s-a unit cu Nishinoshima.

Insula, este situata în Oceanul Pacific la circa o mie de km distanta de Tokyo, reprezinta o masa de peste 50 de milioane de metri cubi, care s-a ridicat la 100 de metri peste nivelul marii.

Vulcanul este activ si continua sa arunce lava, pietre si cenusa si astfel s-a format o coloana de fum care se ridica la o înaltime de 1.200 de metri, potrivit observatiilor autoritatilor nipone.

sursa: antena3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s