Era sub demnitatea lui să o caute, dar peste puterile lui să o uite

“Era sub demnitatea lui să o caute, dar peste puterile lui să o uite”. Cred că aceste cuvinte spun tot şi se subînţelege că din această ecuaţie necunoscuta este El.
Elementul “X”, cel pe care îl iubeşte. Cel care ar trebui să o completeze, să fie egal cu ea, să se gândească la ea şi să o facă fericită.
Şi nu prin cadouri de tip material. Nici într-un caz o pereche superbă de pantofi, un ceas scump, o rochie sau un buchet uriaş de trandafiri nu ar fi făcut-o fericită.
Se spune că cel mai frumos cadou pe care îl poţi dărui cuiva este timpul. Sigur nu are nevoie de ore întregi. Defapt ar fi minunat, dar e uşor ireal. Tocmai de asta e convinsă că şi un minut din 24 de ore ar fi suficient pentru a se simţi iubită.
O cafea pe veranda casei într-o dimineaţă de vară sau un zâmbet printre fulgii de nea, la o cabană în vârf de munte într-o iarnă aspră ar fi însemnat pentru ea fericire.
El, pupând-o pe frunte.
Atât. NU! Am citit pe undeva, cred că am retinut corect:

“Orgoliul vine din frică. Frica de a fi respins şi mai ales frica de a nu face faţă. În realitate, o persoană mai orgolioasă decât tine este o persoană ce ţine şi mai multe frici în ea. Atunci când întâlneşti o persoană de acest gen vei observa că va încerca să te intimideze, să te sperie şi să te controleze. De fapt, dacă observi dincolo de aparenţe, poţi vedea că acea persoană este mai speriată decât tine şi asta este doar calea ei de a se apăra”.

Advertisements

2 thoughts on “Era sub demnitatea lui să o caute, dar peste puterile lui să o uite

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s