Aşa ceva! La Spitalul Tractorul din Braşov

România, Braşov, anul 2015. La numai o zi după ce Angela Merkel s-a conversat cu un robot umanoid în Japonia şi l-a privit cum joacă fotbal, trei pacienti internaţi la Spitalul Tractorul sunt scoşi din portbagajul unei Dacii obosite pentru a fi duşi la analize.

Alaltăieri, din acelaşi spital a fost trimisă acasă o bătrână de 82 de ani. Era îmbrăcată într-un tricou şi încălţată cu nişte papuci din prosop. Medicul de gardă i-a semnat externarea la cerere şi apoi a lăsat-o în plata Domnului. Nicio asistentă, niciun alt doctor, niciun bodyguard n-a oprit-o pe bunica a cărei fiică a lipsit doar 20 de minute din spital, cât să-i aducă nişte haine adecvate. Ieri, bunica a fost găsită moartă de frig pe un câmp aflat la 10 kilometri de spital. Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii se află acum la Spitalul Tractorul din Braşov. Cum va rezolva însă un corp de control problema nepăsării, cum va desţeleni mentalităţi? Într-o ţară care, fără medici excepţionali, ar fi dispărut fizic la propriu, încă mai există personal medical prea împietrit sau prea obosit sau prea nesimţit, poate, să realizeze că pacienţii sunt şi ei nişte oameni – carne, oase, muşchi, nervi, suflet. Într-o ţară secătuită de şpăgi, oamenii au rămas cantităţi neglijabile.

PS. Ar trebui luat la întrebări și SCRIPCARU, primarul LIBERAL, omul de casa a lui Vasile Blaga, care a făcut bazine de înot de MILIOANE DE EURO, și spitalele cad pe oamenii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s