Obiective turistice pe CeSaVezi

Am avut o discutie cu un amic, de fapt era vorba despre o provocare pe care mi-a lansat-o, cu privire la obiectivele turistice din Romania. Este stiut ca promovarea turistica la noi a fost de multe ori subiectul unor dezbateri aprinse. Amicul meu fiind mult timp plecat considera ca in Romania nu prea ar fi locuri de promovat ca destinatii turistice. In opinia mea fiind o impresie total gresita. Ce sa vezi in Romania? Asa suna intrebarea amicului meu!
Asadar, eu am incercat sa ii arat ca sunt multe obiective turistice care pot oricand rivaliza cu cele mai populare destinatii din lume. Ca argument am folosit aplicatia Obiective turistice pe CeSaVezi. Un site destinat promovarii locurilor minunate pe care tara noastra le are, dar pe care multa lume nu le cunoaste. Din pacate sunt multi romanii care nu stiu de aceste frumuseti, daramite strainii care ar fi extrem de curiosi sa descopere locuri unice.
Ca sa-l pot convinge am ales si exemple, ca doar cu vorbe nu poti fi convingator. Bineinteles ca site-ul. Mi-a fost de mare ajutor. De aceea am ales sa va prezint si voua doua destinatii turistice. Poate in aceasta vara sau cand veti beneficia de cateva zile libere va veti bucura de frumusetile tarii noastre. Natura a fost darnica cu noi.

1. Geoparcul dinozaurilor din Tara Hategului

Este o arie protejata, rezervatie naturala declarata asa printr-o Hotarire de Guvern. Se afla in apropierea orasului Hateg din judetul Hunedoara avand o suprafata de peste 1023 km².
Aceasta rezervatie naturala este deschisa turistilor fara vreo taxa. Exista trasee marcate dar cel mai important lucru exista.

In Geoparcul Dinozaurilor din Tara Hategului se afla un patrimoniu cultura si unic in lume, divers. In aceasta rezervatie este asigurata protejarea site-urilor cu resturi din fosile ale dinozaurilor pitici in lume.

2. Parcul National Retezat- Parang

Rezervatia Naturala Retezat -Parang se afla situata in partea de vest a Carpatilor Meridionali, la o altitudine de pe 2000 de metri. Cu o flora renumita datorita diversitati si a faptului ca sunt adapostite peste 1190 de specii de plante dintr-un total de 3450 existente in Romania.

Aceasta rezervatie a luat fiinta in anul 1935 datorita omului de stiinta Alexandru Borza. A fost prima rezervatie naturala din Romaniam creata ca rezervatie stiintifica exclusiva.

Ulterior, in 1979 a fost declarata “Rezervatie a Biosferei”. Avand un relief glaciar cu vai si lacuri glaciare -Sunt 80 de lacuri glaciare care sunt populate cu pastravi..
Din fauna ocrotita, prezenta in rezervatie, enumar capra neagra, cocosul de munte, marmota, vulturul plesuv sur si vulturul plesuv brun.

Asadar, avem o serie de obiective turistice cu care ne putem mandri, noi romanii.

Revenind la amicul meu, de care v-am pomenit la inceput, sper sa-l fi convins, mai ales ca i-am oferit pe langa cele doua argumente si un link catre Obiective turistice pe CeSaVezi.ro. Acolo sunt mai multe argumente in favoarea mea si o aplicatie cu care se poate descoperi foarte usor un obiectiv turistic in apropierea locului in care se afla persoana care apeleaza la ea.

Avem o tara cu locuri minunate care trebuiesc vazute.

Sursa acestui articol Obiective turistice pe CeSaVezi.ro

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s