Din polemică se naşte progresul.

Construcţia catedralei Westminster, cea mai cunoscută biserică din Londra, a început în 1245 si a luat sfârşit după 1745.
Turnul Eiffel a fost catalogat drept “inutil şi monstruos” de contemporanii momentului inaugural.
Desigur, păstrând diferenţa ce se impune, dacă ne-am apuca numai de obiective ce pot fi finalizate în 4 luni, ori s-ar face numai investiţii agreate de cei care se pricep la toate… multe lucruri ne-ar lipsi. Desigur, sunt multe domenii care strigă după atenţie, dar nici un om nu dă banii doar pe mâncare, se mai duce şi la film ori coafor, mai iese la un teatru…
Şi în cazul unui judeţ sau municipiu, bugetul nu se poate duce, integral, numai pe spital şi cantina de ajutor social. Viaţa urbană înseamnă câte un pic din toate. De aceea eu înţeleg şi apreciez autorităţile locale când nu uită şi nu neglijează nici un aspect al existenţei umane.
Da, ştiu nimeni nu se pricepe la toate şi nimeni nu poate să mulţumească pe toată lumea.
Poate Mark Zuckerberg să fi reuşit să-i mulţumească pe toţi cei care, avizi de comunicare, au găsit în Facebook o platformă extraordinată pentru a polemiza. Ceea nu este, neapărat rău, pentru că, nu-i aşa?, din polemică se naşte progresul. Pace în lume şi salam pentru pisici!

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s