Marii retaileri- isi fură singuri căciula

Am văzut cu îngrijorare ştirile despre o creştere a preţurilor alimentelor la marii retaileri în perspectiva reducerii TVA-ului la alimente. Ar fi o mare eroare, dacă unii cred că pot să profite de scăderea ‪TVA‬-ului la alimente, pentru a-şi mări incorect profitul. Ar fi o mare eroare şi din punct de vedere al încălcării legilor concurenţei şi din punctul de vedere al eticii afacerilor cu clienţii şi un semnal prost pentru mediul de afaceri, în general.

De prevederile noului Cod Fiscal pot beneficia cu toţii: mediul de afaceri, cumpărătorii, statul (printr-o mai bună colectare ataxei), întreaga economie. Cu o singură condiţie: ca unii „să nu îşi fure singuri căciula”.
Sunt ‪liberal‬ şi sprijin libertatea economică. Dar să fie clar: o astfel de atitudine nu are nimic de a face cu economia de piaţă şi cu regulile ce ar trebui să o guverneze. Din contră, este împotriva acestor reguli.

Cred că, dacă după scăderea TVA la alimente, preţurile nu vor scădea în comparaţie cu preţul din momentul anunţului făcut de guvern, Consiliul Concurenţei va trebui să intervină.

PS. Eu, pentru a le sanctiona acest mod de inavutire, voi evita pe cat posibil cumparaturile de la marii retaileri. Trebuiesc sanctionati si de noi cumparatorii simpli!

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s