“Suntem prea mici ca sa putem noi sa schimbam ceva”

Am auzit recent pe cineva spunand “suntem prea mici ca sa putem noi sa schimbam ceva” si m-am intristat pentru ca am constientizat din nou ca un astfel de mod de gandire este cel care favorizeaza perpetuarea atator credinte, valori, modele de gandire si de comportament negative la nivelul societatii.

Daca fiecare dintre noi ar incepe sa-si schimbe doar propriul sau mod de gandire si de comportament, intreaga societate s-ar schimba. Doar atat de avem de facut – sa ne asumam responsabilitatea pentru gandurile, vorbele si faptele proprii, indiferent de ce fac sau nu fac cei din jur. Si astfel incet incet societatea (care nu este decat un concept abstract) se va schimba si ea.

Nu, nu suntem prea mici ca sa schimbam ceva. Suntem foarte puternici. Insa putem alege sa ne folosim puterea ca sa ne schimbam pe noi insine sau putem sa renuntam la puterea noastra si sa-i urmam pe ceilalti, indiferent daca ne place sau nu directia in care ne duc.

sursa:Ursula

Advertisements

2 thoughts on ““Suntem prea mici ca sa putem noi sa schimbam ceva”

  1. De aici şi starea de mulţumire de sine , de imagine de sine bună şi starea de fericire, depind doar de noi înşine, nu de ceea ce ne spun ceilalţi, sau de ceea ce cred cei din jur (de obicei, invidia, sau multiplele lor neîmpliniri, fac, ca cei din jur să-ţi prezinte o imagine deformată despre tine). Contează propria-ţi părere şi imagine cât mai pozitive !

  2. Oricum e o prostie sa incerci sa te comporti asa ca altii sa fie multumiti. Nu reusesti decat sa te prostesti in fata lor. A fi credincios propriei persoane fara sa te lasi influient de ce zic altii, chiar prietenii, inseamna, pt mine, ca ai un codex moral f robust pe care il pui in aplicare, consecvent. Candva vei avea sustinatori, asa cred, in sensul ca ceea ce reprezinti pt tine prin tine si faptele tale se va decanta de pleava. E greu insa sa fi singur pe drumul tau. Mai ales ca si daca esti recunoscut, tot singur ramai. Povestea o ia de la cap, e ca o spirala, urci, dar parca te invarti in cerc . De aia, zic eu, e bine sa iti fi propriei persoane credincioase, nu de alta tu esti pt tine cel mai bun sustinator

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s