25 de ani, de la primele alegeri libere

Azi bifam 25 de ani de la primele alegeri libere, post comuniste. Uitati-va de jur imprejur, mai aproape sau mai departe. Faceti bilantul si spuneti ce s-a schimbat in bine si ce in rau. Un sfert de secol este foarte mult. O natie poate sa renasca. Se poate ingropa. Poate dispera. Poate schimba regim dupa regim. Poate trage oblonul sperantei definitiv.

Am ajuns sa ne bucuram ca azi, la 25 de ani de la primele alegeri libere, se anunta la televizor ca s-au dublat alocatiile pentru copii. E drept, in urma unui scandal politic jenant in parlamentul Romaniei, in care asa-zisi “liberali” nu au ratat ocazia de a fi penibili si oricum la o suma mult prea mica pentru nevoile unei familii care vrea un trai decent pentru copiii sai.

Dublarea alocaţiei pentru copii, legea insolvenţei persoanei fizice şi Codul Silvic au fost adoptate azi. Din pacate, legat de Codul Silvic, acuzatiile de lobby la adresa lui Johannis, in favoarea firmei austriece care gestioneaza cele mai mari afaceri cu lemn in Romania , au ramas in aer. De ce?

Advertisements

5 thoughts on “25 de ani, de la primele alegeri libere

  1. O, Doamne….câte speranțe..!!!
    Aveam 14 de ani…vârstă care ti permite sa visezi cu ochii deschiși..din păcate, anii au trecut, iar dezamăgirile s au amplificat!!!
    Prima mare dezamăgire, a fost alegerea lui Iliescu, a doua când a fost reales, totul culminând cu ultimii 10 ani de umilințe,lipsuri,impotenta pe care am resimțit-o in fața nedreptăților pe care fostul regim, al lui Basescu ni le a administrat ca pe ” antibiotic”,adică la intervale mici de timp…sa nu treacă analgezicul îndobitocirii.
    Acum, nu mai sper nimic…am facut 2600km,pt a putea vota la referendum..si am primit un mare scuipat in fata.

  2. Florentina Viteazu Pacat in 25 de ani sau spulberat visele noastre pentru viitoru copiilor nostri am ajuns slugi la strainii ce mai putem spera de la o asa saraca tara bogata.nici nu stiu cum so numim.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s