“Daca li se interzice accesul online, copiii din ziua de azi devin agresivi”

Opt din zece copii au cont pe retelele de socializare. Psiholog: “Crestem o generatie de inadaptati la viata reala? Internetul pe mobil le distrage atentia la scoala”

In contextul in care smartphone-urile au devenit un “must-have” al oricarui copil, in perioada 2010-2014, in tara noastra, s-a inregistrat o crestere exponentiala, de la 25% la 80% a copiilor care au un cont pe retelele de socializare online, se arata in studiul european Net Children Go Mobile.  Acelasi raport releva ca 57% dintre copiii romani cu varste intre 9 si 16 ani au contul setat public, chiar daca, oficial, Facebook interzice accesul lor, fata de alte tari europene, unde procentul este, in medie, de 27%.
Psihologii sunt de parere ca accesul copiilor la Internet, de la cele mai fragede varste, poate avea atat beneficii, cat si dezavantaje majore pentru dezvoltarea lor fizica si mentala. Mai mult decat atat, specialistii afirma ca internetul pe mobil poate distrage atentia acestora la scoala, iar efectele se pot rasfrange, atat asupra rezultatelor lor, cat si asupra gradului din ce in ce mai redus de a socializa fata in fata.

Psiholog: “Daca li se interzice accesul online, copiii din ziua de azi devin agresivi”
Psiholog: “Adictia de Facebook poate fi “vindecata”. Parintele trebuie sa fie adult in relatia cu copilul, nu prea autoritar sau sa se comporte precum copilul”
Psiholog: “Diminuarea performantelor scolare au cauze atat medicale, cat si cauze psihologice”

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s