Jurnal de Calatorie, Cheile Tasnei- Stela Ionita

Jurnal de calatorie

Traseul prin cheile Tasnei incepe de la motel Dumbrava, marcat cu cruce albastra. Prima portiune a lui este o urcare destul de abrupta prin padure. E atat de greu incat, ai impresia ca acea panta are 150 grade…

11289863_1621067094774908_1270020007_n
Dupa ce iesim din padure ramanem cu gura cascata : un zid imens din stanca iti lasa impresia ca aici s-a sfarsit lumea. Dar, nu, privim in stanga si vedem poteca stramta sapata in roca. Ne reglam respiratia si, privirea mi se opreste pe pomii cu forma unica, pinul negru de banat. Este uluitor, acestia cresc in stanca.
Pornim la drum si, dupa ce mai urcam un pic, poteca coboara o perioada. Nu ma amagesc, stiu ca dupa orice coboras vine din nou urcus. Evit sa ma sprijin cu mana de peretele impunator, ma uit chiar cu teama la el, in orice locsor pot da de o vipera cu corn. Un element de fauna meditareeana. Brrrr…periculos !! Dar am noroc si nu vad nici-una.
Auzul zgomotului specific apei curgatoare, e Tasna, imi ridica moralul si-i dau la pas. Gasirea unei mici mori de apa, “a dracilor”, ne face sa ne entuaziasmam si mai tare.
De aici valea se largeste, muntele imbraca o haina de verdeata si, dupa inca o jumatate de ora, gasesc cea mai frumoasa poiana pe care am vazut-o. Ne aruncam rucsacele si ne confundam cu iarba. Nu-mi vine sa cred ca, la doar doua ore de civilizatie, poate exista un peisaj atat de salbatic si ireal de frumos !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s