Apa plata sau apa din fantana

facebook-EUforaje-post Oricat de ciudat ar fi, sunt oamenii care refuza sa isi cumpere apa plata sau minerala de la magazin. Apa imbuteliata la PET, nu este pentru acestia, o apa pura, apa de izvor. Intrebarea fireasca pe care ne-o punem, ce fac pentru a avea o apa de calitate.

Pai, cel mai simplu, daca esti familiarizat cu mediul online, deschizi laptopul sau PC-ul si cauti o firma care executa asa ceva. Eu, de exemplu, am gasit EUforaje puturi apa.

Sa va spun cateva lucruri, legate de acest subiect, eu nefiind convins ca avem nevoie de apa imbuteliata din comert.

1. Indiferent de cum socotim, pe termen mediu si lung constatam ca este scump sa cumperi apa imbuteliata. Ia ganditi-va la numarul de intermediar  care adauga si ei cate ceva. Daca mai punem la socoteala transportul si profitul magazinului ne dam seama cat costa in realitatea apa imbuteliata.

2. 2. Nu stiu, daca stiti ca apa minerala, contine multe saruri care se depun si, de aici riscul (destul de mare) sa facem pietre la rinichi. Va  doriti asa ceva? Eu, unul NU!
Pe mine ma intereseaza partea medicala. Sa ma explic: peste ani (hai sa zicem 10) as putea fi fi nevoiti sa platesc o operatie de eliminare a pietrelor de la rinichi cu laser si, credeti-ma, costa!.

3. Sa cari apa in fiecare zi, este in sine, un efort. Se spune ca efortul fizic face bine organismului, dar la un moment dat s-ar putea sa constat ca nu mai sa fac acel efort. Nu stiu cand.

Partea aceea cu gustul nu vreau sa o discut. Sunt oameni carora le place un anumit tip de apa, altora alt tip. E drept, gustul se capata prin educatie in timp. Unii sunt obisnuiti cu apa plata, altii ca apa lor din put
si, o considera cea mai buna. Daca vorbim de apa din fantana, pe site-ul acesta, EUforaje, de care v-am spus la inceputul articolului, exista firme care realizeaza studii geotehnice.
In concluzie, prefer apa din fantana. Este rece si buna. Voi, puteti alege in functie de gusturi, dar si de localitatea in care locuiti. Eu, locuind in mediul rural, adica la tara!

Din blogosfera romaneasca va doresc s-aveti parte de o apa curata!

Advertisements

One thought on “Apa plata sau apa din fantana

  1. Am crescut la țară și știu foarte bine ce înseamnă să nu ai apă curentă sau, mai rău, să nu poți uda legumele din grădină din cauză că pompa din fântână nu mai avea putere să tragă apa sau mai rău, se ardea când debitul apei creștea sau scădea prea mult. Nu era deloc ușor să scot din fântână apă cu găleata și apoi să o car câteva sute de metri până în grădină. Dar trebuia să fac asta și să îmi ajut părinții. Dacă nu reușeam să udăm grădina dimineța sau seara pe timp de secetă, riscam ca toate legumele să se usuce și să nu mai avem ce culege toamna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s