Turcia- o vacanta reusita

Turcia cu AeroTravel

Primavara e de mult trecuta, toamna e departe, vara e la inceput, dar asta nu inseamna ca o vacanta acum, chiar si de cateva zile ar fi nepotrivita. Azi, o sa va prezint cateva motive pentru care eu as alege Turcia ca destinatie. Asta si pentru faptul ca am descoperit in mediul online un site, de fapt, un agregator de inde se pot alege cel mai ieftine bilete de avion, cu ajutorul caruia se pote face o vizita in Turcia (detalii gasiti aici: bilete de avion Bucuresti-Instanbul.

turcia1Turcia este una dintre destinatiile de top pentru a petrece o vacanta, deoarece clima este una prietenoasa, calda care ofera celor care aleg aceasta destinatie, un sezon destul de lung. Adica, incepand cu luna aprilie si pana prin octombrie. Asta nu inseamna ca in decembrie nu ai ce face, daca alegi oferta de vacanta in Turcia in 2014, care a fost deja lansata.

turcia 2 De ce? Pentru ca, in continuare, cultura turca si densitatea peisajele naturale completeaza si compenseaza o imagine care cu greu te-ar putea lasa indiferent chiar daca esti cel mai pretentios turist.

Sa luam drept exemplu Antalya care este cea mai atractie turistica si pentru noi, romani.Antalia este pozitionata in regiunea mediteraneeana, avand 1,5 milioane locuitori, dar cel mai important are mai mult de 300 zile insorite pe an,

Se aflla la distanta de aproximativ o ora si jumatate de mers cu masina pana la muntii Toros.

Punand la un loc istoria si cultura, Antalya e pe buna dreptate numita capitala turismului din Turcia. Orasul a fost transformat in ultima perioada intr-un centru cultural important, dar si turistic.

Si, nu-s vorbe ci fapte! In centrul vechi al orasului cladirile istorice au fost restaurate si sunt protejate. Acolo veti descoperi vestigii arhitecturale atat in stilul bizantin, dar si in cel roman. Doua culturii diferite in acelasi loc.

Una din cea mai importanta atractie turistica din orasul: Kaleici este centrul istoric al orasului in care veti descoperi amprenta mai multor civilizatii.

Sa va mai spun si de alte obiective care sunt la fel de interesante: Muzeul Antalya este unul dintre mai vizitate si in acelasi timp unul dincele mai reprezentative muzee arheologice din lume.

Aici se mai pot vizita:

-celebra poarta a Imparatului roman Hadrian;

-un arc ornamental din piatra construit undeva prin sec. II Inainte de Hristos;

-mai sun si alt moschei, care te vor impresiona;

Acum, vorbind un pic si de Istanbul, ca si destinatie turistica, nu putem omite faptul ca in aceasta metropola este cea mai mare densitate de locuitori (18,8 miloane de locuitori) din lume.

Nu cred ca mai e vreun secret pentru nimeni ca este unul din singurele metropole aflata pe doua continente: “Partea europeană se află situată în regiunea istorică Tracia iar cea asiatică în Anatolia”-

Alături de Roma, Atena si Constantinopol-ul, adica Istanbul, orasul de azi, este clasat printre cele mai batrane capitale din Europa. Orasul Istanbul a fost inscris pe lista patrimoniului mondial al UNESCO inca din anul 1985.sursa Wikipedia

turcia-tara

Asadar, dragul meu vizitator profita acum de oferta pentru o vacanta in Turcia vizitati si acest site, si vei descoperi o destinatie de vis!

In incheiere vreau sa va mai spun ca indiferent de alegerea pe care o veti face, e decizia voastra, dar sa nu renuntati niciodata sa mergeti pentru cateva zile, pe an intr-o vacanta.

Din blogosfera romaneasca va doresc zile insorite si-o vara asa cum vi-o doriti, oriunde va aflati si veti calatori!

PS. va invit sa va aruncati un ochi si pe site-ul www.orbitz.com, pentru a face o comparatie in privinta ofertelor de bilete, de calatorie cu avionul, pe destinatiile dorite de voi, desigur!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s