Naţionala de handbal incepe lupta pentru calificarea la CM 2017 .

Naţionala de handbal condusă de Aihan Omer incepe lupta pentru calificarea la CM 2017 . Marți, 23 iunie, are loc tragerea la sorți a grupelor primei faze de calificare pentru turneul final al Campionatului Mondial de handbal masculin, din 2017, competiție ce va fi găzduită de Franța. Pentru 22 de echipe europene drumul către turneul final va începe odată cu această tragere la sorți, iar printre aceste reprezentative se află și cea a României.

Cele 22 de echipe ce se vor afla în urne, la tragerea la sorți de la sediul EHF, sunt: Austria, Belgia, Bosnia-Herzegovina, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Georgia, Grecia, Israel, Italia, Kosovo, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Portugalia, România, Elveția, Slovacia, Turcia și Ucraina.

Echipele vor fi împărțite în patru grupe a câte patru echipe și două grupe de câte trei echipe. Se joacă fiecare cu fiecare, tur-retur, iar învingătoarele din fiecare grupă obțin dreptul de a juca în meciurile din play-off, acolo unde sunt deja calificate echipele participante la turneul final al Campionatului European 2016, din Polonia. Acestea sunt: Belarus, Croația, Danemarca, Spania, Germania, Ungaria, Islanda, Macedonia, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Rusia, Slovenia, Serbia și Suedia. Dintre acestea, cele mai bine trei clasate la Euro 2016 se alătură campioanei mondiale en-titre și, în același timp, gazdă a turneului final, Franța. Așadar, în play-off, vom avea nouă meciuri, tur-retur, învingătoarele obținând calificarea la turneul final al „mondialelor” din Franța. În total, doar 13 echipe de pe Bătrânul Continent vor obține dreptul de a participa la turneul final din Franța, alături de alte nouă echipe de pe celelalte continente.

Datele oficiale pentru meciurile din grupele de calificare în play-off sunt: între 4 și 8 noiembrie 2015, 6 și 10 ianuarie 2016, 13 și 17 ianuarie 2016. Meciurile din play-off se dispută între 10 și 12 iunie 2016 (tur) și 14 și 16 iunie 2016 (retur).

sursa: sportsudest.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s